Bij de International Cheese Awards is de oude Jerseykaas uitgeroepen tot 's werelds lekkerste kaas!

Treur Kaas wint op ’s werelds grootste kaaskeuring met de oude Jerseykaas: Jerseyhoeve Bio Schorren de 1ste plaats en is daarmee ‘Supreme Champion’ uit 5.000 internationale kaasinschrijvingen! Vorig jaar won Treur Kaas al met de Jerseyhoeve Bio Dieken de 2de plaats: ‘Reserve Supreme Champion’ en dit jaar is de Jerseyhoeve Schorren de lekkerste kaas van de wereld!
Om Supreme Champion te worden wordt de kaas in diverse rondes onderworpen aan een intensieve smaaktest door verschillende experts. Allereerst wint de kaas in de categorie ‘Biologische kaas’ GOUD en is daarmee de ‘Beste biologische kaas’. Vervolgens strijd de kaas met alle niet-Engelse inschrijvingen voor de trofee ‘Champion Overseas’ en ook deze trofee wordt binnengesleept. Tot slot ligt de kaas bij de beste kazen van de wereld en wordt zij uitgeroepen tot Supreme Champion, de eerste plaats!

Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas. Jerseyhoeve Bio Schorren wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk en is uitmuntend van smaak. De Jerseykoeien van de Jerseyhoeve grazen op de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen. De melk wordt door de Mèkkerstee in Ouddorp bekend van de biologische geitenkaas, verwerkt tot biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve. 1 jaar ligt de kaas vervolgens op houten planken te rijpen in het pakhuis van Treur Kaas, alvorens de optimale smaak ontstaat.
De kaas viel twee jaar terug al eerder in de prijzen bij de International Cheese Awards. Zij wist toen een ZILVER Award te behalen in de klasse biologische kaas.

Naast de Jerseyhoeve behaalden ook de volgende kazen een Award:
Kaas met een Verhaal won een GOUDEN Award in de klasse: Speciality Cheese en wint de trofee ‘Beste Kaasspecialiteit’. Kaas met een verhaal is een bijzondere boerenkaas van 30 kg groot. De kaas werd speciaal ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van Treur Kaas gemaakt. De kaas wordt op ambachtelijke wijze, volgens authentiek recept gemaakt en ligt maar liefst 1 jaar te rijpen op houten planken. Haar smaak is karakteristiek en bijzonder vol.

In dezelfde klasse wint Boeren Dóóreter een SILVER award. Boeren Dóóreter is een bijzonder romige boerenkaas van 4 maanden oud waarvan je blijft eten. De volle koemelk en het speciale zuursel geven deze kaas een fijne textuur en volle smaak. Chevretta Oud wint een GOUDEN Award in de klasse: Geitenkaas. Deze Noord-Hollandse geitenkaas dankt haar rijke smaak aan de 1 jaar rijping en de beste geitenmelk. De jury gaf als commentaar: ‘een prachtige kaas met een fantastische, complexe, romig en lange nasmaak. Een feest om te mogen jureren!'

 

 

 

©E.M. TREUR en Zn. BV

- Publicatiedatum: 5 August 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl