Foto: de winnende bakkers Snijders, van de Mortel, Hagedoren.

Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy is dit jaar opnieuw de winnaar geworden van de 31ste editie van de prestigieuze jaarlijkse Limburgse vlaaikeuring 2017. Nummer 2 is geworden Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell. De derde prijs is gegaan naar Bakkerij van de Mortel uit Someren. 

Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de Appel- en de Abrikozen Linzenvlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een geselecteerde professionele jury. Eén bakker mag zich een jaar lang  ‘lekkerste vlaaibakker van 2017’ noemen. Dit jaar is de grote winnaar Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy.

Groei aantal deelnemende bakkers 
‘Vorig jaar waren wij verheugd met een forse stijging van het aantal deelnemende bakkers, deze stijging heeft zich dit jaar doorgezet tot maar liefst ruim 60 deelnemende ambachtelijke bakkers’. Een mooi aantal, aldus Jules Peeters van Bakeplus, lid van de organisatie van de Vlaaikeuring. ‘Maar het zuiden des lands heeft nog veel meer kandidaat deelnemers. Er is nog altijd ruimte voor groei van dit mooie evenement!’. 

Karamelvlaai en Rozijnen/ Krenten brood 
Nieuw dit jaar waren de keuring van de Karamelvlaai en het Rozijnen/ Krenten brood.
♦ Winnaar in de categorie Karamelvlaai: Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek.
♦ Winnaar in de categorie Rozijnen / Krenten brood: Bakkerij van de Mortel uit Someren

De Jeugd heeft de toekomst
Ook de talenten mochten van zich laten spreken tijdens de vakwedstrijden. Leerling bakkers hadden zich massaal ingeschreven voor de wedstrijden om zich te meten met hun studiegenoten van andere scholen en om zich in de kijker te spelen bij wellicht hun toekomstige werkgevers. Winnaar in leerjaar 1 was Jolien van Schaijk van het Arcuscollege. De winnaars in de overige niveaus zullen later bekend worden gemaakt via een Bake-off. 

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker
De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deelnemende bakkers zijn te herkennen aan een speciaal logo. Vraag uw bakker voor meer informatie. Neem ook eens een kijkje op de speciale facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

 

- Publicatiedatum: 12 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl