V.l.n.r.: De Echte Bakkers Bas Gommans, Jan Toet, Jeroen en Barry van der Steen

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zijn de winnaars van de strijd om de titel Beste Echte Bakker bekend gemaakt en gehuldigd. Toet, De Echte Bakker met twee winkels in Apeldoorn pakt de titel Beste Echte Bakker overall én de titel Beste Echte Bakker in de categorie Kwaliteit. Toen Jan Toet zich in 2013 bij het Gilde aansloot had hij al de ambitie om Beste Echte Bakker te worden. Dat dit al na ruim drie jaar waarheid wordt is een mooie prestatie. De Zilveren Schieter is voor het team van Van der Steen, De Echte Bakker in Made. In 2013 werden de broers Barry en Jeroen van der Steen eerste en dit jaar halen ze het prachtige zilver. Het brons is voor Gommans, met winkels in Sevenum en Swalmen. Bas Gommans handhaaft voor het derde jaar op rij in de top drie!

Op dinsdag 17 januari werden de Gouden Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in theater Orpheus in Apeldoorn. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de overall winnaar (‘Beste Echte Bakker’) en voor de top drie in de categorie Kwaliteit en Winkel.
De tweede en derde plaatsen ontvingen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter.
In Apeldoorn werd ook de aftrap gegeven voor het 50-jarig jubileum van het Gilde met de jubileumactie die deze week van start ging. Vijf Echte Bakkers van het eerste uur ontvingen een mooi aandenken aan hun 50-jarig lidmaatschap.

Topscore kwaliteit

De categorie Beste Kwaliteit kent dit jaar dezelfde winnaars als de Beste Echte Bakker overall. Toet heeft zijn toch al hoge score van vorig jaar (8,050) weer kunnen verbeteren naar een record kwaliteitsgemiddelde van 8,128. Ook Van der Steen scoort een gemiddelde kwaliteit van boven de acht. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum bij alle Echte Bakkers zijn uitgevoerd noteert Van der Steen 8,021. Gommans behaalt de derde prijs en met zijn score van 7,982 laat hij al drie jaar op rij zien dat hij kwaliteit op hoog niveau kan handhaven.

Beleving en productdominantie

De titel Beste Winkel gaat dit jaar naar De Koning, De Echte Bakker in Putterhoek. De tweede prijs is voor Van Meijel in Clinge en het brons gaat naar Dieteren in Maasbracht. 277 winkels werden beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op 58 punten in elf categorieën. Zo werd er scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

De winkel van De Koning heeft veel productdominantie en de bakkerij is zichtbaar in de winkel wat een extra beleving geeft voor de klanten. In het Zeeuwse Clinge zorgt een sfeervolle presentatie samen met prachtige producten voor een hoge score. De duidelijke routing in de drukke winkel geeft rust en overzicht. Dieteren heeft het zelfbedieningsconcept perfect uitgevoerd en goed gecombineerd met beleving. De productdominantie geeft een vol en rijk gevoel voor de klanten. De oven in de winkel zorgt ervoor dat klanten betrokken zijn bij het werk van de bakker.

De prijsuitreiking

De prijswinnaars ontvingen de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters ten overstaan van een groot aantal collega Echte Bakkers, uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde en Geert Caniels, directeur van de Stichting. Vedder sprak zijn waardering uit voor de prestaties van de winnaars.

© Echte Bakkersgilde, Wageningen. (0317) 42 43 42 - Publicatiedatum: 15 February 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl