Foto: Directeur KNS Peter Hoogenboom, Annet en Angelo Derksen, worstmaker Dennis Arts, hoofdjury Paul van Trigt
Arnhem Rookworststad is de grootste nationale rookworstwedstrijd. Het is een wedstrijd waar de slagers uit heel Nederland meedoen om hun vakmanschap te laten beoordelen. Dit jaar (2017) is het alweer de 43e keer dat dit evenement werd georganiseerd. Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist.

♦ Kampioen: slagerij Derksen uit Wehl.
♦ Reserve kampioen: Keurslagerij Horst uit Epe.
♦ Kampioen Specials: Keurslagerij Muilwijk, Ameide met Herfstrookworst.
♦ KNS Trofee Innovatie/Inspiratie: slager Bas Looijen met Rookworst-zalm vleessalade.
♦ Lekkerste en Magerste rookworst: Gildeslager Zumbrink uit Cothen.

Er wordt gekeurd in de rubrieken rookworst fijn, rookworst grof, rookworst speciaal bestaande uit rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook gecombineerd of een divers product zijn. Dan is er nog de bekende rubriek KNS innovatie/inspiratie waarbij je moet denken aan rookworstsnacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht, gebraden/gegrilde rookworst of divers. Een heel nieuwe rubriek is die van de lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek 'fijn' en 'grof' gebruikt. 

Een team van deskundige juryleden keurde de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Meer info: Arnhem Rookworststad  http://arnhemrookworststad.nl/

- Publicatiedatum: 15 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl