Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2018. Op 8 februari 2018 kreeg slager Han Braamskamp de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is.” zei de jury over het winnende product.

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. 101 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. 

Op de tweede plaats staat Keurslager Rien Baas uit Leerdam. “Een gulle, rijke smaak, deze worst is af”, zo luidde het jurycommentaar. Keurslagerij Muilwijk uit Ameide behaalde de derde plaats. “Echt een kwaliteitsworst”.

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 bestaat uit juryvoorzitter Hugo Kennis, bijgestaan door Jasper Gottlieb (samen met broer Marius vormen zij het beruchte kooktrio Worsten van Babel), Keurslager Koos van Essen (winnaar 2017) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food). Wat maakt een goede grillworst? “Goede verse grondstoffen en goede kruiding is meer dan genoeg”, aldus de jury.

Tijdens de voorronde op 11 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 23 januari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een grillworst die wint moet een constante kwaliteit hebben. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

Overzicht van de finalisten met eervolle vermelding in willekeurige volgorde:

  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Slagerij Lotgering uit Bunnik
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Slagerij C. Verhoef uit Almere
  • Slagerij van de Weg uit Oosterwolde
  • Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen
  • Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum

Over Keurslager Braamskamp

Keurslagerij Braamskamp is gevestigd in het Drentse Rolde. De slagerij heeft vaker prijzen gewonnen. In 2016 werd Keurslagerij Braamskamp ook finalist bij een andere wedstrijd van de KNS, namelijk in de Spareribs Trophy. Het is voor het eerst dat slager Braamskamp in de finale van de Grote Grillworsttest stond.

- Publicatiedatum: 9 February 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl