Topslagerij Van de Weg wint Grote Grillworsttest 2019

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel in Tiel. ”Deze worst is perfect in balans. Het vlees, de kruiding en een geweldige grillsmaak; een topproduct” zei de jury over het winnende product.

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De Grote Grillworsttest is dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd. Op de tweede plaats is Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk geëindigd. “Een grillworst waar je blij van wordt”, zo luidde het jurycommentaar. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel & Rodenrijs behaalde de derde plaats. “Een grillworst waar je van blijft eten”.

De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, Nathan Burggraaf als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en winnaar van vorig jaar, Keurslager Han Braamskamp. De jury is aangevuld met branche erkende meesterslager Wouter van de Veen. Wat maakt een goede grillworst? “Een goede grillworst heeft geen poespas nodig. Goede kruiding en lekker afgrillen is de sleutel tot succes”, aldus de jury.

Tijdens de keuring op 24 januari zijn de inzendingen gekeurd door de jury. Alle inzendingen zijn zowel koud als warm gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Overzicht van de overige finalisten in willekeurige volgorde

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen:

♦         Slagerij Bas Ultee, Oudewater
♦          Bergerslag Keurslager, Staphorst
♦          Uw Slager Marco Veenema, Soest
♦          Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren
♦         Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
♦          Sandersvers, Enschede
♦          Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort-Noord

Over Topslagerij Van de Weg

Sinds begin 1928 is slagerij van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio. De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstmakerij en rokerij waar de heerlijkste producten bereid worden. Uit onze eigen keuken komen de lekkerste snacks en hapjes. Slagerij van de Weg heeft vijf vestigingen waar het assortiment op vol ambachtelijke wijze wordt bereid. Topslagerij Van de Weg wint voor de eerste keer de Grote Grillworsttest. Vorig jaar behaalde het team al een finaleplek.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche

______________________________________________________________________

Noot voor de redactie: meer informatie via de Koninklijke Nederlandse Slagers, Vera de Jonge, Adviseur PR & Communicatie, 070 3314632, 06 48164413 of via v.dejonge@knsnet.nl.

 

 

- Publicatiedatum: 13 February 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl