Maarten Wolters wint individueel klassement, Nederland 2e bij International Young Butchers’ Competition 2016

Nederlands team wint vijf bekers bij de zes onderdelen

Het Nederlandse team heeft weer fantastisch gepresteerd tijdens de International Young Butchers’ Competition 2016. Dit is bij de feestelijke prijsuitreiking op 7 mei tijdens de IFFA in Frankfurt bekend gemaakt. Maarten Wolters won maar liefst vier bekers en ook Wiebe Mulder kreeg een beker voor zijn eerste plaats. Als team eindigde Nederland, net als vorig jaar, op de tweede plaats. Het Zwitserse team is de winnaar geworden bij deze internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar.

Ad Bergwerff, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. “Wat een geweldige prestatie. Al deze jonge vakmensen uit diverse Europese landen hebben onbetwist enorm vakmanschap getoond waarmee zij zich absoluut onderscheiden. De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. Het behalen van deze tweede plaats is geweldig. Alle eer is aan jullie voor de  prestaties op deze wedstrijd.”

“En ik kan u verzekeren: met het enthousiasme, de inzet en vaak zelfs het fanatisme dat de deelnemers hebben laten zien is de kwaliteit uitmuntend. Vakmanschap heeft hoogtij gevierd tijdens de IYBC. Ons Nederlands team heeft hard gewerkt en dat is beloond met een flink aantal podiumplaatsen op de diverse onderdelen en een mooie tweede plaats.” aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’equipe.

International Young Butchers’ Competition 2016

Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is voor Nederland lid van de IBC. De KNS heeft de voorbereiding van deze wedstrijd in samenwerking met SVO verzorgd waarbij SVO verantwoordelijk was voor het trainingsprogramma van de deelnemers. De financiering is gedaan door Sovvb en sponsors Supergarant, Verstegen Spices & Sauces en Interkring Vers.

Op 6 en 7 mei heeft de International Young Butchers’ Competition 2016 plaatsgevonden op de beursvloer van de IFFA in Frankfurt. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams meegedaan  van Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen.

De Nederlandse deelnemers hebben op de volgende wedstrijdonderdelen hoog gescoord:
♦ Maarten Wolters wordt derde: het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
♦ Tweede plaats voor Maarten bij het onderdeel: verrassingsopdracht
♦ Eerste plaats voor Maarten bij het onderdeel: maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
♦ Eerste plaats Wiebe Mulder voor: vervaardigen van twee keukenklare producten
♦ Maarten behaalt tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees.

Enkele topproducten van onze Nederlandse kampioenen. 

Het Nederlandse team

Het Nederlandse team bestaat uit Wiebe Mulder en Maarten Wolters. Wiebe werkt bij slagerij de Pruis in Westerbork. Maarten is werkzaam bij Keurslagerij Boenders in Eibergen. Wiebe en Maarten volgen de opleiding Slager-worstmaker. Reserve-kandidaat Dennis de Geijter, die volgend jaar zeker is van deelname aan de IYBC, werkt bij Slagerij Vugts in Diessen en volgt de opleiding Winkelslager.

Maarten Wolters, op de schouders van Wiebe Mulder

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Deelname aan de IYBC wordt voor een groot deel gefinancierd door Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, decanenmiddagen en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Over SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBLopleidingen biedt SVO vanaf augustus 2016 op drie locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food. Dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

- Publicatiedatum: 8 May 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl