Foto KNS vlnr de bekerwinnaars:
Waterlands Weelde in Oosthuizen, Zwaard in De Lier, De Kwant in Hank, Van Zoggel 
in Berlicum, Ned. Kampioen Keulen in NuthGerritschen in Zevenaar
Op 22 april jl. zijn, tijdens het 37e Grand Chapitre, de prijzen uitgereikt aan Europese slagers, die meededen aan de internationale slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas - de Nederlandse tak van het van origine Franse Broederschap. De grote Nederlandse winnaar was Slagerij Keulen uit Nut, die met hun inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen ontvingen zij de alom begeerde Verbufa Bokaal.

Op korte afstand gevolgd door Slagerij Frans Gerritschen uit Zevenaar (2e Verbufa Bokaal) en Slagerij van Zoggel uit Berlicum (EPOS bokaal).

Nederland telde dit jaar maar liefst 4 nationale rubriekskampioenen. In de rubriek kant-en-klaar producten zegevierde Ron de Kwant uit Hank. Hij ontving hiervoor de Verstegen Cup. Peter Tap uit Ameide won in de rubriek grillworst en kwam daarmee in aanmerking voor de Degens Cup. Waterlant’s Weelde Natuurvlees uit Oosthuizen werd glansrijk eerste in de categorie Paté en terrine en mocht uit handen van Dhr. V.d. Brink van KNS de cup ontvangen. In de categorie gekookte ham werd Slagerij Zwaard uit De Lier winnaar.

De grote internationale prijzen gingen dit jaar naar drie Duitse deelnemers. De internationale prijs was dit jaar voor Slagerij Alterauge en Slagerij Diedrich, beide uit Duitsland, ex aequo met de maximale gemiddelde score van 50 punten

In de periode 1981 – 2009 was Jacques Metsemakers, slager uit Herten (L) belast met de organisatie van de vakwedstrijd. Na zijn overlijden heeft de Confrérie gemeend een speciale prijs naar hem te vernoemen. De Metsemakersbokaal gaat jaarlijks naar de deelnemer met de meeste gouden medailles. Dit jaar was deze eer voor Slager Christoph Alterauge. Met uitsluitend gouden inzendingen mag Dhr. Alterauge zich met recht kampioen in deze categorie noemen.

2018

De vakwedstrijd van de Confrérie kent verschillende rubrieken waarin deelgenomen kan worden. Droge worstsoorten, smeerbare worst, gekookte en rauwe ham, paté en terrines, grill- en barbecueworsten en sinds enkele jaren ook kant-en-klaar gerechten. De jury beoordeelt vakmanschap en creativiteit, maar vooral de grondstof sortering en samenstelling, bereiding en smaak van de producten.

Volgend jaar wordt de 38 editie van de wedstrijd georganiseerd. In het najaar van 2017 worden daarvoor de eerste berichten weer verzonden, per email maar ook op onze facebook pagina. De wedstrijd zelf wordt gehouden in het vroege voorjaar van 2018, waarover wij ook weer zullen berichten. De organisatie hoopt ook dan weer te mogen rekenen op een toename van het  aantal Nederlandse inzendingen.

- Publicatiedatum: 23 April 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl