Foto: Tom Egbers, Marco Jurriëns, echtgenote Yvonne, enkele teamleden en Pierre Wind.

De Lekkerste Bal Gehakt 2017 is gewonnen door Keurslager Horst uit Epe. Op 2 oktober ontving slager Marco Jurriëns de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle. 

Slager Marco Jurriëns ontving deze eerste prijs uit handen van juryvoorzitter, chef-kok en tv-presentator Pierre Wind en Tom Egbers, slagerszoon, sportpresentator en presentator van de NSM. De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Van Strien uit ‘s Gravenmoer. De derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel.

De keuring

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, ter controle of je dezelfde producten ook in de slagerij kunt kopen, zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food), Edwin Wapenaar (Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen en winnaar van 2016) en juryvoorzitter Pierre Wind, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
Keurslager Horst staat voor het eerst in de finale van de Lekkerste Bal Gehakt. Desondanks staken de ballen gehakt van slager Jurriëns er met kop en schouders bovenuit.

De jury zei over de winnende bal van Keurslager Horst: “Op alle fronten een absolute nummer 1. Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig. We zochten de Koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we gevonden!”

Een trotse Marco Jurriëns zei enthousiast: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen. Al eerder wonnen wij de Spareribs Trophy en de Lekkerste Gehaktvariant en we zijn trots dat we onze gehakballen aan dit mooie rijtje mogen toevoegen. Tijdens ‘Smakelijk Epe’ gaan we ook zeker uitpakken met deze winnende bal!”

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  •          Gildeslager Zumbrink uit Cothen
  •          Keurslagerij Bergerslag uit Staphorst
  •          Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank
  •          Keurslagerij Theo Barten uit Den Haag
  •          Keurslagerij Willy Beerens uit Liempde
  •          Landslagerij Kemkes & Zn. uit Vleuten
  •          Slagerij Haak uit Rotterdam

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over Keurslager Horst

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Naast vlees en vleeswaren omvat het aanbod een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee de slager Nederlands Kampioen is geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of luxe hapjes. In de eigen worstmakerij worden veel topproducten gemaakt, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

- Publicatiedatum: 3 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl