De gehaktbal is in Nederland niet weg te denken. Het is een klassieker pur sang. Een reden te meer om je als slager daarmee te onderscheiden. 

Prima dus dat de keuring om de lekkerste bal gehakt weer van start gaat, zo meldt de website van de KNS. De keuring vindt plaats op donderdag 10 september en de datum van de prijsuitreiking wordt later bekendgemaakt. Doe mee zodat je na de prijsuitreiking weer een uitstekend middel hebt om de consument te benaderen. 

Keuring
Tijdens de keuring worden de gehaktballen beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Jean-Pierre Jongmans, winnaar van vorig jaar, Hans de Goeij als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en branche erkende meesterslager Wouter van de Veen.

Spelregels
• Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven aangesloten bij de KNS.
• Minimaal 4 gegaarde gehaktballen dienen te worden ingestuurd.


• De gehaktballen moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm). Het pakket moet voldoende worden gefrankeerd en voorzien van een label met daarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Je kunt de producten ook zelf brengen naar de KNS, Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk. Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 14.00 uur te worden aangeleverd bij de KNS, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW Rijswijk. Dit kan zowel per post of persoonlijk. Producten die te laat binnenkomen, worden niet meer gekeurd.


• Producten dienen gekoeld vervoerd te worden, zowel per post als bij persoonlijke levering.
• Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
• De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
• Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kan er één (1) inzending van de gezamenlijke productie meedoen. 
• Sausjes worden niet gebruikt bij de keuring.
• De gehaktballen die je inzendt, zijn gelijk aan de gehaktballen die je verkoopt.
• Alle ingezonden gehaktballen worden in een oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
• De producten zijn voor de jury anoniem.
• Deelnemers moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
• Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.
 

- Publicatiedatum: 11 June 2020

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl