Keurslager Ron de Kwant uit Hank pakte met zijn creatie 'Vink Vitaal' de Gouden Slagersring 2016. Een artikel dat uitstekend past bij de trend om meer groenten en minder vlees te eten. De Vink Vitaal (klik hier voor het recept)  bestaat uit een mooi dun gesneden lapje rund- of varkensvlees gewikkeld om een vegetarische vulling die bestaat uit gepasteuriseerd ei waaraan aardappelpuree, geraspte kaas en groenten als bloemkoolroosjes, gesneden sperziebonen, wortel, diverse kleuren paprika en lenteui zijn toegevoegd. Het deeg is op smaak gebracht met verse worstkruiden zonder zout. De rolletjes worden voor het serveren om en om gebakken in boter of olie gedurende circa 10 minuten. Heerlijk als snack en als maaltijdcomponent.

De prijs werd afgelopen 4 april bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op het 125-jarige jubileumfeest van de Knoninklijke Nederlandse  Slagers in Utrecht

De Gouden Slagersring is een prestigieuze prijs waarmee slagers hun innovatieve karakter kunnen laten zien. In aanmerking komen feestelijke, innovatieve producten die voor minstens veertig procent  uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben. Er zijn twee competities: voor vakvolwassenen en Jon Talent onder de 25 jaar.

Verschillende toppers uit de slagerswereld deden mee aan de wedstrijd. Het niveau van de inzendingen was bijzonder hoog. Vaktechnisch was alles dik in orde. Uit ruim zestig deelnemers had een deskundige jury onder leiding van  Paul van Trigt, vijf toppers geselecteerd waaruit uiteindelijk Ron de Kwant als de beste de ring pakte.

Vlnr: Marijke Buijs, Ron de Kwant, Paul van Trigt. Foto: Feike Faase

De overige toppers waren:

  • Coen bood van slagerij Bood in Nieuw Vennep met zijn Gelderse Ossobuco.
  • Johan van Broekhuizen van slagerij Broekhuizen uit Dalfsen met feestelijke Croqantjes.
  • Nathan Burggraaf van slagerij Burggraaf ui Culemborg met Pancettini.
  • Hans de Goeij van slagerij de Goeij uit Vianen met Grillworsttaart.

Bij Jong Talent werd de winnaar Dirk Tap van slagerij Muilwijk in Ameide. Hij bracht een volledig nieuwe vleeswaar de ‘Pulled Farm’.  Een aspicvariant op basis van drie soorten pulled meat als pulled pork, pulled chicken en pulled beef. Met een toevoeging van pepers, winterpeen en lente-ui.

Vlnr: Marijke Buijs, Dirk Tap, Jessica Golverdingen, Paul vvan Trigt. Foto: Feike Faase

Vermeldenswaardig is ook de tweede keuze van de jury; deelneemster Jessica Golverdingen van slagerij Gelderblom in Groot-Ammers met haar ‘Kalfs-lamsboutrollade’.

Jong Talent
Jammer was wel geeft  Paul van Trigt aan dat er maar zes inzendingen binnen kwamen bij de rubriek Jong Talent. Volgens van Trigt zitten in deze vakwedstrijd voor jonge vakmensen volop kansen om zich te bewijzen, maar vooral ook om te leren. Meedoen betekent winnen ook als is er maar die de uiteindelijke hoofdprijs kan gerijpen. Je verdiept je vakmanschap en dat is een uitstekende  basis voor een goede toekomst.

Over de Gouden Slagersring.
De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine (een uitgave van Vakmedianet) in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring, de KNS en SVO Vakopleiding Food, met medewerking van TNO en het Voedingscentrum. De wedstrijd om de Gouden Slagersring wordt als sinds 1953 gehouden.  (Klik hier voor alle Gouden Ringproducten sinds 1953). De ring wordt uitgereikt aan een slager die een vernieuwend product heeft bedacht. Uitgangspunt daarbij is dat het geen variatie op een bestaand product mag zijn en dat het product voldoet aan de hoge eisen van de Broederschap en uiteraard aan de wettelijke voorschriften.
 

De foto van de 'Vink Vitaal' is van de hand van JAWSmedia uit Zutphen.

- Publicatiedatum: 8 April 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl