Keurslager Warmenhoven uit Wateringen wint de Grote Grillworsttest 2017. Op 9 februari 2017 kreeg slager Koos van Essen deze prijs uitgereikt door culinair journalist van de Telegraaf én juryvoorzitter Felix Wilbrink in het Van der Valk in Tiel. ” Een aantrekkelijke worst, met een mooie structuur. De smaak staat als een huis.” zei de jury over het winnende product. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. 101 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Koos van Essen reageerde enthousiast: “Wij weten wel dat onze grillworst heel lekker is, en onze klanten zijn dit gelukkig met ons eens. Grillworsten zijn een populair product in de slagerij, daarom is er extra kritisch gekeken naar de inzendingen. Het is fantastisch om deze wedstrijd, waar zoveel slagers aan meedoen en waarbij een professionele jury ons product heeft gekeurd, te winnen.”

Op de tweede plaats staat Keurslager Wim Koelewijn uit Huizen. “Deze worst heeft een lekkere bite, herkenbaar als een klassieke worst met een vleessmaak.” Slagerij Meijer uit Lekkerkerk behaalde de derde plaats. “Een worst met een mooie binnenkant en een pure, eerlijke kruiding”. Zei de jury over deze worst. Felix voegde daar aan toe: “Ik wou dat iedereen zo de kruiden zou toepassen.”

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Felix Wilbrink, Keurslager Frank van Gils (winnaar 2016) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food).

Tijdens de voorronde op 12 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 26 januari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is een verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een grillworst die wint moet een constante kwaliteit hebben. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

De overige finalisten van de Grote Grillworsttest zijn in willekeurige volgorde:
♦ Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik Simon van Schaik Leiden
♦ Slagerij Jan de Rooij Wim de Rooij Berkel en Rodenrijs
♦ Slagerij Runderkamp - Havenhof Peter Runderkamp Volendam
♦ AB Vleeswaren & Specialiteiten Dirk Verweij Alphen aan den Rijn
♦ Keurslager Koen van Vugt Koen van Vugt Drunen
♦ Gildeslager Koekman Edwin van de Beek Nieuwegein
♦ Keurslager Rien & Irma Baas Rien Baas Leerdam

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen.

De jury zei: ”Een grillworst is lekker als deze simpel wordt gehouden. Eerlijke grondstoffen, pure kruiden en het goed toepassen van het grillproces maakt een grillworst een winnaar. Deze toppers hebben een lekkere grillworst ingezonden.“

Over Keurslager Warmenhoven
Keurslagerij Warmenhoven wordt gerund door Koos van Essen en zijn team. Samen maken zij heerlijke producten. En samen zorgen zij ervoor dat klanten elke dag uit een zeer ruim assortiment vlees en vleeswaren een keuze kunnen maken. Het is allemaal begonnen met Leo Warmenhoven die in Wateringen samen met zijn vrouw een slagerij begon. Keurslager Warmenhoven behaalde eerder in 2014 twee sterren bij de verkiezing Slagerij met Ster.

 

 

©Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) - (070) 390 63 65 - Publicatiedatum: 10 February 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl