De cerdo Ibérico komt alleen voor in Spanje. Het varken stamt af van het mediterrane wilde zwijn. Het varken is donker van kleur en heefteen fijne bouw. Het wordt gefokt in 'La Dehesa' en gebied langs de Portugese grens. Hier groeien onder andere de befaamde kurk- en steeneiken die zorgen voor de 'bellotta's (eikels). Met  name door deze eikels krijgt het vlees van het Ibérico varken haar specifieke smaak.Een gezond dier eet, naast de in het gebied voorkomende knollen, tussen de 6 en 10 kilo van deze eikels per dag. Wanneer de eikels volop aanwezig zijn kan deIbérico per dag wel een kilo in gewicht aankomen en spoedig een eindgewicht van tussen de 160 tot 180 kilo halen. Verder is hetvlees rijk aan enkelvoudige onverzadigdevetzuren dat vooralintramusculair (tussen de spiervezels) aanwezigis en ervoorzorgt dat het vlees als het ware smelt in de mond. Voor het mooiste eindresultaat moet het vlees niet door en door gaar gebraden worden. Bijna gaar (a point) is veel lekkerder. 

Meer over Iberico  

Productoverzicht

Klik op een foto voor de vergroting.

 

- Publicatiedatum: 27 December 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Iberico Tiras de costillas

Spareribs gesneden van de Iberico varkensbuik. In dit geval zioen we de ribben van het varken zodanig van de buik gesneden dat er vlees bij...

Iberico Tapillas

Prachtige steaks uit de nek van het Iberico varken.

Iberico solomillo

Het Iberico haasje oftewel de solomillo is een verfijnd stuk vlees met een mooie vetbedekking en dooradering. Deze dooradering geeft het vlees...

Iberico secreto

De Iberico flank, in het Spaans secreto (Spaans voor geheim), komt voor uit een uitsnijtechniek die we in Nederland niet hanteren. De vleesplaat...

Iberico panchetta

Mooi stevig en rijp buikspek. Panchetta op zijn Spaans. Heerlijk om te larderen en prima te grillen of te bakken. 

Iberico morro

Mooi doorregen wangspek. De zogenaamde Morro.

Iberico Lomo

De lomo. Iberico varkensfilet. Het is de karbonadestreng zonder de nek en de beenderen. Bijzonder geschikt voor rollades of braadstuk....

Iberico Lendesteak

Schijven van de varkensfilet.

Iberico Hamburguesa de cerdo

Deze burger, de Hamburguesa de cerdo, is gemaakt van puur Ibericovlees en is het beste te vergelijken met de ouderwetse '

Iberico Fricandó

Iberico varkensfricando.

Iberico Chuletero

Ribrack gesneden van de rib van het varken met een prachtige vetbedekking. Kenmerkend voor de ribrack zijn de schoongemaakte ribbetjes. Een...

Iberico Chulatas

Ribkarbonade van het Ibericovarken.

Iberico Agujas

De Agujas of varkensnek laat zich uitstekend gebruiken als braadstuk of rollade. Ook kun je er prachtige varkenslappen van snijden. Het vlees...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl