21-september-2021 |
Fijne verse worst

Fijne verse worst

De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Dat malen moet zo koud mogelijk gebeuren anders gaat het zachte vet in de worst 'smeren'* en lijkt de worst veel vetter. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt*. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw. Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 1050kJ/250kcal
eiwit / vet 18 gr. /20 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 12 à 15 / 20min
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee




 




 

Terug naar boven