21-september-2021 |
Schouderrollade in net

Schouderrollade in net

Deze rollade wordt zoals gezegd gemaakt van de varkensschouder. Het vlees daarvan is meestal wat donkerder. Meestal wordt de rollade gevormd met behulp van een elastisch net. De losse delen van de schouder worden dan gezouten en gekruid, samen gerold en dan omtrokken met het net. Gezegd moet worden dat een handgeknoopte rollade steviger en mooier is. Desondanks is deze rollade goed te bakken en lekker sappig. Alleen zal het vlees na het bakken en het verwijderen van het net sneller uit elkaar vallen. Laat de rollade na het bakken rusten en trek pas dan het net er af. Doe je dat niet dan zit je onder de bruine vleesspetters en trek je de mooie en knapperige korst van de rollade los. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 498kJ/119kcal
eiwit / vet 20gr. / 10 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
stoven vraag slager
grill / bbq nee / ja
fondue / gourmet  nee



 




 

Terug naar boven