21-september-2021 |
spareribs

spareribs

De spareribs zoals wie die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn. Deze ribbetjes worden van de karbonadestrook afgesneden zodat het overige vlees als filet kan worden gebruikt. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven. Beide varianten zijn dunner dan de originele ribbetjes (krabbetjes) maar kunnen sneller en gemakkelijker op de barbecue worden bereid. Ook laten ze zich beter verdelen. Spareribs worden meestal gekruid en/of gemarineerd aangeboden. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 710kJ/170kcal
eiwit / vet 20 gr. / 10 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 30 min
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee


 



 


 

Terug naar boven