21-september-2021 |
spareribs
De spareribs zoals wie die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn. Deze ribbetjes worden van de karbonadestrook afgesneden zodat het overige vlees als filet kan worden gebruikt. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven. Beide varianten zijn dunner dan de originele ribbetjes (krabbetjes) maar kunnen sneller en gemakkelijker op de barbecue worden bereid. Ook laten ze zich beter verdelen. Spareribs worden meestal gekruid en/of gemarineerd aangeboden.
Voedingswaarden per 100 gram onbereid
energie | 710kJ/170kcal |
eiwit / vet | 20 gr. / 10 gr. |
koolhydraten | 0 gr. |
Bereidingswijzen |
|
bakken | 30 min |
grill / bbq | ja |
fondue / gourmet | nee |