21-september-2021 |
Varkensgehakt

Varkensgehakt

Van alle snippers die overblijven van het kantsnijden* van de verschillende stukken vlees wordt gehakt gedraaid. Varkensgehakt lijkt vaak wat vetter dan de andere gehaktsoorten. Dat komt doordat het van nature aanwezige vet zachter is tijdens het draaien van het gehakt, wanneer het vlees niet koud genoeg is, wat vloeibaar wordt en gaat smeren*. Het voordeel van het zachte vet is wel dat het gemakkelijk uitbakt en de bal gehakt verlaat. Na het bakken is het vlees daardoor smeuïger en bevat toch minder vet dan voor het bakken. In Duitsland wordt vers gedraaid varkensgehakt voorzien van zout, kruiden en vooral veel knoflook verkocht als 'Schweinemett'. Het wordt op brood gesmeerd. Je kunt dit product vergelijken met een soort filet americain maar dan van varkensvlees. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 1380kJ/330kcal
eiwit / vet 15 gr. / 30 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 12 à 15 min
grill / bbq ja
fondue / gourmet  ja




 

Terug naar boven