21-september-2021 |
Hüttenbauch

Hüttenbauch

De buik van het varken wordt met het aanwezige kraakbeen en het zwoerd (de huid) gezouten met kleurzout. Dat gebeurt door het zout samen met de smaakmakers en kruiden als knoflook, jeneverbessen, lavaswortel, laurierblad, witte peper, nootmuskaat en witte wijn ook stevig in te masseren. Het spek gaat nu in de vacuüm en moet minstens 4 weken rijpen. Het moet daarna afgespoeld worden, nadrogen en rijpen. Tot slot wordt het spek gerookt waarbij jeneverbessen en dennennaalden meegerookt worden tot de kleur aan de buitenkant bruin-zwart is. Een langdurig en nauwkeurig proces.

Het spek heeft veel weg van ons Friese turfgerookte ontbijtspek. 

• Op brood, als snack en bij de warme maaltijd.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië, Südtirol
Producent  
Terug naar boven