21-september-2021 |
pancetta a pepe / tesa

pancetta a pepe / tesa

Voor dit spek wordt de magere buik ( speklappenstuk) van een varken gebruikt. De botjes worden er uit gehaald, maar het zwoerd (vel) blijftaanwezig. Het spek wordt rondom ingewreven met een mengsel van zout, specerijen en peper. Bij deze variant is vooral gebroken peper de smaakmaker. Wanneer het spek gesneden wordt verwijdert men het zwoerd en de pepers. 

• Op brood en bij de warme maaltijd.

Variant: pancetta tesa
Voor dit spek wordt ook de varkensbuik gebruikt. De botjes worden er uit gehaald, maar het zwoerd (vel) blijft er op zitten. Het spek wordt rondom ingewreven met een mengsel van zout en kruiden en daarna drie maanden in de lucht gedroogd. Het spek is zowel gerookt (Affumicata) als ongerookt verkrijgbaar.

• Op brood en bij de warme maaltijd.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië
Producent  
Terug naar boven