21-september-2021 |
Walliser Trockenspeck

Walliser Trockenspeck

Het spek afkomstig van de varkensbuik gaat eerst ongeveer een week in de pekel. Daarna wordt het afwisselend plat gedrukt en een week of twee gedroogd, opnieuw platgedrukt en weer gedroogd. Dat drogen gebeurt in een oude 'holzstadel'. Een houten schuur in de bergen. Het proces van drogen en platdrukken wordt gedurende drie maanden herhaald en gebeurt alleen in de wintermaanden vanwege het feit dat de lucht dan veel droger is. Het resultaat is een smakelijke droge spekvariant met een verfijnde smaak. 

Het spek is een belangrijk onderdeel van de "Walliser Teller". Een vleeswarenschotel voor ontbijt of lunch met verschillende soorten vleeswaren en kaas uit de regio Wallis.

• Op brood, de warme maaltijd, onder een gebakken ei en als pikante smaakmaker bij de barbecue.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Zwitserland, Wallis
Producent Metzgerei Nessier
Terug naar boven