Foto: hammen bedekt met reuzel

Rauwe hammen zijn van oorsprong ontstaan vanuit de behoefte om vlees na het slachten langer te kunnen bewaren, want er waren vroeger nog geen koelkasten en dus moest het vlees wel geconserveerd worden. In grote lijnen gebeurde dat door het vlees te zouten of in de pekel* te leggen. Eventueel werd tijdens of na het zouten een kruidenboeket toegevoegd.

 De smaak van een rauwe ham wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst de manier van vetmesten van het varken. Het vlees smaakt namelijk vaak naar de voeding die het varken krijgt. Daarnaast is de bewerking, die vroeger vaak van boer tot boeren van slachter tot slachter verschilde van groot belang. De manier van snijden, de snit, is namelijk bepalend voor de vorm en de kwaliteit. De laatste belangrijke smaakmaker is echter de rijping, al of niet in de buitenlucht. De Parmaham is hiervan een uitstekend voorbeeld. Al deze facetten hebben een ontelbare variatie hammen opgeleverd waarvan maar een klein deel op de pagina's van Vers-Inspiratie is afgebeeld. Laat jouw slager de hammen zo dun mogelijk snijden en proef. Er gaat een wereld voor je open.

- Publicatiedatum: 17 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zwijns coppa

Voor deze specialiteit wordt de nek van het wilde zwijn (procureur) gebruikt. Het vet moet evenwichtig verdeeld zijn want het is dé...

Zalmham

De bij ons niet zo bekende zalmham komt van oorsprong uit Duitsland en staat daar bekend als Lachsschinken. De ham wordt gemaakt van een stuk...

Yunnanham

Xuanwei-of Yunnanham Een lokaal varken; het Wumeng Varken is geselecteerd als het basismateriaal. Het beschikt over kleine botten, een...

Yorkfilet

Een ontvette varkensrug die op een ambachtelijke wijze zacht gezouten wordt. Na het zouten wordt de filet in model gebracht door hem in een...

Würzica

Door traditionele droogzouting en een extra lange rijpingstijd onderscheidt deze rauwe ham zich van vele soortgenoten. De ham is aan de lucht...

Wildzwijnsham

De fricandeaudelen van de achterham van een wild zwijn worden mooi in model gesneden en licht gepekeld. Daarna wordt de ham omwikkeld met...

Wildschwein Schinken

De ham wordt op identieke wijze gemaakt als de bekende rauwe hammen van het varken. Ze worden gezouten gedurende meerdere weken of zelfs maanden...

Westfälischer Knochenschinken

De Westfaalse ham is een hamsoort met veel traditie. De ham wordt uit de hele ham gesneden, inclusief botten. Het bot blijft over het algemeen...

Vulcano

De Vulcano fabrikant uit Auersbach Feldbach is gelegen in het midden van het zacht glooiende vulkaanlandschap van de Oostenrijkse Oststeiermark....

Violino di capra

De naam is afkomstig van het gegeven dat de violino wordt gesneden door hem bij de poot vast te pakken, tegen de eigen schouder te plaatsen om...

Trevélez

Foto:

Tiroler bergham

Deze in de lucht gedroogde ham is typisch voor de streek Zuid-Tirol in het noorden van Italië aan de zuidkant van de Alpen. Het is een...

Svinjska pecenica

Een uitgebeende varkensrib wordt helemaal schoongemaakt. Het resultaat is een langwerpige strook mager vlees die stevig wordt gezouten in een...

Superano

De Superano is een 12 tot 18 maanden gedroogde ham met een heerlijke nasmaak, perfect om in gerechten te gebruiken. De ham wordt voor het...

suha plecka

Voor deze kroatische delicatesse 'de droge schouder' wordt de varkensschouder gebruikt. Deze wordt van de benen ontdaan en de harde...

Spekbacon

Deze bacon wordt eveneens vervaardigd van de haas- en ribkarbonadedelen van het varken. Met dit verschil dat voor de spekbacon ouderwets zwaar...

Speenvarkenham

De ham is een puur natuurproduct van een vers afgesneden hammetje van het speenvarken. De bovenop liggende fricandeau is verwijderd. De...

Speck Fesa Alta

Deze rauwe ham wordt gemaakt van het het platte onderste gedeelte van de ham. Uitgangspunt is het Italiaanse varken. De ham wordt gezouten in de...

Spaltchinken

De Spaltschinken is te vergelijken met de Nederlandse Veluwse plaatham en wordt eveneens gemaakt van speciaal geselecteerde varkens die wat...

Spalla

Een varkenschouder wordt mooi getrimd (bijgesneden) en gezouten vaak in combinatie met een mengsel van knoflook, kruidnagel en peper....

Smoked pork loin

Canadian smoked pork loin De basis voor deze gerookte lekkernij is de karbonadestrook (rib) van het varken. Meestal wordt alleen het rib-...

Smoked pig feet

Een veel gebruikt artikel in het zuiden van de Verenigde Staten. Allereerst wordt de varkenspoot goed schoongemaakt. Vooral de haren en de...

Smoked lambribs

Van de lamsborst worden de ribbetjes aan een stuk afgesneden en daarna gepekeld. Na het pekelen worden ze licht gerookt. Vervolgens zijn ze...

Smoked ham hock

De bovenpoot (been) van een varken wordt goed schoongekrabd zodat er geen haren meer opzitten. Daarna wordt de poot gezouten en stevig...

Smithfield ham

Een specifieke country- (boeren) ham die in de vorige eeuw is ontstaan in de omgeving van de stad Smithfield, het Hamptonroadsgebied, in...

Slinzega

In de basis is de slinzega te vergelijken met de bekende bresaola met dien verstande dat de slinzega meestal vervaardigd wordt van paarden-,...

Skerpikjøt

Een nationaal gerecht van de Deense Faeröer eilanden. Het is gemaakt van schapenvlees dat na zouting 5 tot 9 maanden moet drogen in een...

Serrano

De naam Serrano is afkomstig van het bergachtige gebied, de sierras in het noorden en zuiden van Spanje, waar de hammen in de droge verse...

Schweizer coppa

Deze gezouten en gedroogde ham is afkomstig van het bovenste deel van de karbonadestrook. Het stuk nekkarbonade of de de zogenaamde procureur....

Schwarzwälder schinken

De oorsprong van de Schwarzwälder schinken is het Zwarte Woud onder in Duitsland. Sinds enkele jaren heeft deze ham volgens de EU een...

Schwarzwälder Schäufele

De naam van de ham is waarschijnlijk te danken aan het platte model van een varkenschouder. Die heeft namelijk vlees weg van een schop of schep...

Schinken 'mediterraan"

Het platte deel van de ham, meestal de onderste punt, wordt gezouten met zeezout en ingewreven met zorgvuldig geselecteerde mediterrane kruiden....

San Daniele

De ham is afkomstig uit de plaats San Daniele del Friuli in de provincie Udine aan de voet van de Alpen. Ze wordt gemaakt van varkens uit...

Runder rookvlees

De meest malse vorm van rookvlees ontstaat door het gebruik van de runderachtermuis waar normaal rosbief van wordt gemaakt. De plak is mooi...

Rousong

Het product is oorspronkelijk afkomstig uit Fujian in China, maar wordt ook veel gegeten in Vietnam en Taiwan. Andere benamingen voor rousong...

Rolham

Normaal gesproken wordt de rolham vervaardigd van de strak kantgesneden bovenbil en platte bil. De mooiste en magerste fricandeau-delen van de...

Roger meurbraten

De basis van deze uitzonderlijk lekkere en relatief kostbare lekkernij vormen varkenshaasjes. Ze worden enkele weken licht gezouten en daarna...

Rendierham

De ham wordt op identieke wijze gemaakt als de bekende rauwe hammen van het varken. Ze worden gezouten gedurende meerdere weken of zelfs maanden...

Rendierbeenham

Vrijwel de hele achterbout van het rendier wordt gebruikt. Alleen het voorste deel van de schenkel, het bekkenbeen en de dikke lende worden...

Pršut

De ham is vergelijkbaar met de prosciutto's uit de andere Mediterrane landen. Het model wordt nauwkeurig uitgesneden en het bekkenbeen wordt...

Prosciutto Veneto

De ham wordt geproduceerd van de ham van het varkens die wordt gezouten en gekruid Het varken moet een leeftijd hebben van ten minste negen...

Prosciutto Toscano crudo salato

De naam van deze uit de omgeving van Toscane afkomstige ham geeft al wat meer duidelijkheid. 'Crudo' betekent rauw en 'salato'...

Prosciutto sgambato

Deze ham uit de buurt van Modena wordt nog voor het zouten ontdaan van de beenderen. Na gezouten te zijn wordt de ham onder streng...

Prosciutto L’Umbriaco

Een rauwe ham geproduceerd in Norcia. de ham wordt nauwkeurig bijgesneden en krijgt dan het uiteindelijke model. Daarna wordt de ham gemarineerd...

Prosciutto di San Leo

Een ham eveneens uit de regio Carpegna. De geschiedenis gaat terug tot 1400 in de stad Leo, de hoofdstad van Montefeltro, niet ver van Carpegna....

Prosciutto di Montefeltro

Een varkensham met been en poot die uitgebreid wordt gemasseerd met een mengsel van peper, kruiden en specerijen die zijn gemengd met witte...

Prosciutto de Norcia

De Norcia staat bekend als een echte Italiaanse ham uit de bergen. De ham wordt gezouten met een mix van zout, peper en knoflook. Na ruim een...

Prosciutto al pepe rosso

Het vlees van de varkensham wordt gezouten en aan de buitenkant gekruid met voornamelijk rode pepers. Daarna moet de ham 4 tot 6 maanden rijpen....

Prosciutto al pepe

Een typisch Siciliaanse product van de varkensham. De manier waarop het vlees is bijgesneden geeft het de vorm van een mandoline. Het vlees...

Prosciutto affumicato

De hammen worden ingewreven met reuzel (varkensvet) waarna ze 2 tot 3 dagen gerookt worden. Als rookmateriaal worden schilfers van beukenhout...

Prosciuto di cinta senese

De ham is afkomstig van de heel donker gekleurd varken met een roze streep (cinta betekent ceintuur) op voorpoten en schouders uit de omgeving...

Presunto naco

Voor deze ham wordt de hele varkenspoot gebruikt. De ham gaat de pekel in waarna hij wordt gerookt en gedroogd  • Tapas,...

Presunto de Chaves

Het resultaat van de unieke combinatie van eigenschappen van het gebied waar de ham wordt geproduceerd, het voer waarmee de varkens worden...

Presunto de Barrancos

De stad Barrancos is een kleine Portugese stad met een ideaal klimaat, beïnvloed door de Middellandse zee. In de weilanden in de regio...

Presunto Cabra

De universiteit van Ourense in Spanje in samenwerking met de universiteit van Tanger (Marokko) creërde deze 'halal'- ham van een...

Presunto

Deze Portugese ham wordt gemaakt van de hammen van volwassen Bisaro varkens. De hammen worden gedurende 30 dagen gezouten en vervolgens...

Pork neckbones

Voor deze specialiteit werden vroeger de dikke varkensribbetjes gebruikt. Ze werden gezouten en gerookt. Op die manier waren ze beter houdbaar....

Plaatham met been

De ham wordt gemaakt van de beste varkens en wordt gemaakt van het onderste platte deel van een varkensham. De ham wordt gekenmerkt door het...

Pfefferschinken

In principe kunnen de hammen van meerdere vleessoorten gemaakt worden. Varken, lam, wild en zelfs van rund. De smaak wordt hoofdzakelijk...

Persham

In veel supermarkten vind je deze 'flintstone'-ham zoals ze wel spottend worden genoemd. Ze worden met behulp van een vorm gemaakt. Deze...

Pernil fumado

Een gezouten en gedroogde vakenspoot. Het onderpootje met de hoefjes is verwijderd en de rest van de poot wordt in model gesneden en vervolgens...

Pelatto

Een originele Italiaanse ham die wordt gemaakt van de verse varkensham waaruit het been verwijderd is. De hele ham wordt gebruikt. Het vlees...

Pavantriham

De meest bekende, luchtgedroogde, rauwe hamsoorten komen uit Italië en Spanje. Het is in Nederland vrijwel niet mogelijk om deze hammen na...

Pata Grega

De Pata Grega is minstens 24 maanden gedroogd en heeft een onvergelijkbare smaak. Zoet en tegelijkertijd pittig, dankzij het uitgekiende proces...

Pastirma,

пастърма (pastărma), Een gedroogde delicatesse uit Bulgarije. Het vlees werd vroeger door Turkse ruiters uit Perzië meegebracht. Ze...

Parma

De ham wordt gemaakt van de achterbout van het varken. Het ras en de streek waar het varken opgroeit zijn nauwkeurig vastgelegd. Het voedsel...

Osso collo

De procureur (varkensnek) wordt van de benen ontdaan en in model gesneden. Daarna gaat de nek in een net voor een beter model en wordt gezouten....

Osnabrücker Friedensschinken

Deze ham die gesneden wordt uit de ronde bobven -en de platte bil wordt gezouten met zeezout en gedurende 6 maanden op het been gerijpt en in de...

Nootham

Deze ham wordt gemaakt van een klein rond deel van de varkensham. Vandaar waarschijnlijk de naam. Het product komt oorspronkelijk uit Duitsland...

Noix de jambon fumé

Een gedroogde hammetje ( circa 750 gram) dat wordt gemaakt van het 'nootje'' (spierstuk) van de varkensham. Na het zoutproces...

Noix de Jambon

Voor deze ham worden alleen de ronde noothammetjes van zwaardere varkens gebruikt. Deze ham wordt vaak aangeboden gevormd in een net of...

Noix d'Ardenne

Noix d'Ardenne (Ardenner nootham) Deze varkensham wordt gemaakt van het spierstukvan de varkensham. Het vlees wordt op dezelfde...

Njeguška pršuta

Deze luchtgedroogde ham is een specialiteit uit het dorpje Njeguši in Montenegro. Het is een gedroogde ham die veel weg heeft van de...

Mocetta

Steenbokkenham is de Hollandse benaming. Het vlees wordt gezouten en ingewreven met kruiden afkomstig van de rijke bergweides. Het vlees moet...

Mangalicaham

Deze hammen zijn afkomstig van een van de bekende Mangalica-varkens. De structuur is grover en het vetgehalte veel hoger dan een Nederlands...

Mangalica ham

Monte Nevado Mangalicaham De ham is afkomstig van de Hongaarse Mangalica-varkens. De varkens worden nog gefokt in Hongarije, maar de...

Maaslandse boerenhesp

De hespen (hammen) bestaan uit de hele ham met heup en been. Ze worden ingewreven met zout dat er mooi in trekt, waarna ze vervolgens minsten 7...

Luchtgedroogde ham

De ham wordt gemaakt van de wat zwaardere varkens en dan alleen van het onderste platte deel van een varkensham. De platte bil, de muis en een...

Lountza

Afkomstig van Cyprus en het eiland Mykonos in Griekenland. Van origine wordt de lountza gemaakt van varkenshaasjes. Tegenwoordig wordt deze...

Lonzu

lonzu (lonzo) Varkensfilet is de basis van dit product. Het vlees wordt droog ingewreven met kleurzout*, witte peper, foelie of...

Lonzino

Een gedroogde wildvleeswaar gemaakt van de karbonadestrook, de lende, van het wilde zwijn. Moderne varianten worden tegenwoordig ook gemaakt van...

Lomo embuchado

lomo embuchado of lomo curado Een appeltje van de varkensrib of varkenshaas wordt gemarineerd in olijfolie die op smaak is gebracht met...

Lombo fumado

De lombo is afkomstig van de wat vettere varkensnek, die wordt gezouten. Vaak wordt er aan de pekel een kruidenmelange toegevoegd. Na het zouten...

Lombo cachago

De worst Lombo wordt gemaakt van de varkensnek en ingespoten met een pekel waaraan rijkelijk paprika is toegevoegd. Het vlees is afkomstig van...

Lombarda violino Luinese

In de valleien van Luino (Varese) worden violino's van de geitenpoot gemaakt. Het vlees wordt gezouten in tobbes bij een tempertuur van 4 -...

Lacón Gallego

Een gedroogde varkensschouder uit Galicië in Spanje. Op grond van het Europees recht heeft de ham de beschermde (BSG) status. De...

Lachsschinken

Een originele Duitse zalmham die wordt gemaakt van een stuk rib- of haaskarbonade van het varken waar de botten uit verwijderd zijn. Alleen het...

La Sella di Mastrodante

Vrij vertaald betekent de naam het : Het zadel van Dante. De verse plaatham wordt in het model van een zadel gesneden en vervolgens eerst...

Kuivaliha

Kuivaliha betkent letterlijk: gedroogd vlees. Dit gezouten en in de buitenlucht gedroogde rendiervlees is een lentedelicatesse in het...

Kreuzberger

Kreuzberger Luft getrockneter Schinken De ham is afkomstig uit de bovenbil, de platte bil en het heupgedeelte van de varkensham. De ham...

kraški pršut

Een boerenham uit Dalmatië. In de regel niet gerookt, gedroogd in lucht gedurende 9-16 maanden. Met en zonder been. •...

Korianderschinken

Een ham gemaakt van het onderste deel van de ham de zogenaamde plaat. Hij is daardoor platter en dunner dan de normale ham die van een...

Kentucky countryham

Kolonel Bill Newsom aged Kentucky countryham De beenhammen worden gemaakt volgens een oeroud recept dat al bestaat sinds 1700. Ze worden...

Kempische ham

De hammen worden gepekeld inclusief been. Na het pekelen moeten ze in de koeling rusten en rijpen. Na deze periode worden de hespen in een wat...

Katenschinken

De ham wordt in het gewenste model gesneden en ingewreven met zout. het zouten duurt ongeveer 5 weken bij een temperatuur van circa...

Kasseler Schinkenspeck

Het Duitse Schinkenspeck is te vergelijken met het Nederlandse hamspek. Voor deze spekvariant worden de platte delen van de ham...

Kammschinken mit Pfeffermantel

Deze variant wordt aan de buitenkant bedekt met een laag grove pepers (Pfeffer) die er met behulp van gelatine op worden geplakt. Door de...

Kammschinken mit Knoblauchmantel

Er zijn talloze varianten bekend van een bewerkte Kammschinken Deze wordt aan de buitenkant bedekt met een laag gedroogde knoflook (Knoblauch)...

Kammschinken

Voor deze lekkernij wordt een stuk nekkarbonade gebruikt. Het vlees wordt rondom in model gesneden en daarna gezouten met zeezout. Na het...

Jinhua ham

  Het vlees is afkomstig van de zogenaamde 'two ens black'varkens. Kenmerkend is de zwarte voor- en achterkant en het...

Jamon Siera Nevada

Foto:

Jamón Ibérico

De ham wordt vervaardigd van het speciale 'cerdo Ibérico' een raszuiver zwart varken. Het varken leeft in het Zuid-Westen van...

Jambon noir du Perigord

Périgord Noir (Zwart-Périgord) is het bekendste deel van het departement Dordogne van de regio Aquitaine in Frankrijk. De hammen...

Jambon Morvan

Een ongerookte gezouten, droge ham uit Morvan een bergachtig gebied in Bourgondië. De ham wordt afhankelijk van de maker...

Jambon fumé de Luxeuill

Gerookte ham van Luxeuil. Een specialiteit uit uit het gebergte van France-Comté. De streek ligt in het uiterste oosten van het land...

Jambon de Savoie

De hammen worden vervaardigd van vlees uit de Savoie. Een regio in het zuidoosten van Frankrijk en het noordwesten van Italië. Geheel...

Jambon de Bayonne

De ham is afkomstig uit de streek van Bayonne dicht bij de Pyreneeën. Deze streek staat bekend om de zware varkens die worden gevoed met...

Jambon d'Auvergne

Bij het op maat snijden van de ham wordt ze gedeeltelijk ontdaan van zwoerd en vet. Daarna wordt de ham ingesmeerd met zout en blijft zo liggen....

Jambon cru d'Ardeche

Een gezouten, gedroogde en natuurlijk gerijpte rauwe ham uit de Ardeche. Voor deze lekkernij wordt de hele ham gebruikt. De ham is niet gerookt....

Jahrgangsschinken

De ham is afkomstig uit de bovenbil, de platte bil en het heupgedeelte van de varkensham. De ham wordt gezouten met zeezout en gedurende 13...

Jabugo

De ham is genoemd naar een plaatsje in Andalusië: Jabugo. De beenhammen uit deze streek behoren tot de duurste van Spanje. Hier worden de...

Italiaanse hampunt

De hampunt, de dikke lende van de varkensham, wordt heel licht gezouten met een pekel waaraan een heel zachte Italiaanse kruidenmix is...

Hollandse hampunt

In wezen verschilt deze hampunt niet van andere rauwe hammen. Hij wordt alleen gemaakt van de punt van de ham (dikke lende) en dankt de naam aan...

Hollandse beenham

Deze gedroogde rauwe ham is gemaakt van het vlees van een

Hirschschinken

Dit gedroogde stuk vlees 'vertaald hertenham' lijkt erg veel op runderrookvlees. Alleen de smaak is totaal anders. De befaamde...

Hirsch Trockenfleisch

Het vlees voor dit gedroogde hertenvlees komt uitsluitend van de magere en plattere delen. Ze worden gezouten en soms gekruid. De rijpingstijd...

Hespenspek

De heup (hampunt) van het varken wordt mooi in model gesneden waarbij een dun randje spek blijft zitten. Vervolgens wordt het hammetje...

Gewürzschinken

De naam zegt het al "Gewürz" (kruiden) schinken. De voor deze ham gebruikte hammen worden uitgebeend en in model gesneden. Ze...

Gerookte eendenborst

De eendenborst wordt indien nodig in model gesneden en het aanwezige vet wordt niet verwijderd. De stukken vlees gaan ongeveer 6 dagen in de...

Gekruide Lachsschinken

Deze Lachsschinken is aan de buitenkant bedekt met een mantel van allerhande kruiden als kummel, mosterdzaad, peper en dergelijke. Daardoor...

Gedroogde geitenbout

Deze specialiteit, die we voornamelijk kennen van de Italiaanse "violino" (viool) is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar als...

Gandaham snippers

De Ganda Ham  staat alom bekend om haar unieke smaak. Het is een natuurproduct dat, niet alleen op een broodje, maar ook als component voor...

Gandaham

De ham, van oorsprong afkomstig uit Welteren in België, is een erkend streekproduct. De naam Ganda is afkomstig van de oud-Keltische naam...

Gamschinken

De Gamschinken (gemsenham) is een typische Tiroler specialiteit. Het vlees heeft een mooie wildsmaak en wordt met fijne kruiden uit de omgeving...

Flaschenschinken

Deze hammen worden op dezelfde manier gemaakt als een gewone rauwe ham. Voor het zouten worden de beenderen verwijderd en wordt de ham in een...

Fiochetto

De fiochetto is vervaardigd van de achterham van een varken. Meestal van het noothammetje. Een spier in de ham. Het product heeft ongeveer het...

Fiocco di culatello

Het is de kleinere deel van de achterpoten van het zwarte Parmezaanse varken, zonder huid en botten. De sneeuwvlok (fiocco) Culatello wordt...

Filet royal

Voor deze specialiteit wordt de ossenhaas van het rund gebruikt. Het vlees wordt ontdaan van overtollige vellen en pezen en gezouten. Na het...

Fenalar

Voor deze gedroogde Noorse lekkernij wordt de volledige schapen (achter)-bout gebruikt. De fenalar wordt voornamelijk tijdens de slachtperiode...

Everzwijnsham

De hammen zijn afkomstig van everzwijnen die in de Belgische Ardennen worden geschoten. Ze worden op dezelfde wijze gerijpt en gedroogd als de...

Essex Farmer Ham

Een gedroogde ham die is gemaakt van de zogenaamde 'plaat' van het varken. het vlees is afkomstig van de bekende Engelse...

Engelse hertenham

De New Forest hertenham wordt gedurende 3 maanden gezouten in een pekel die is gemaakt van rode wijn, zout, suiker, whisky, cointreau,...

Elenski maar

Een droge, gezouten en gerookte ham afkomstig uit het Noorden van Bulgarije. De ham heeft een heel speciale smaak die wordt veroorzaakt door de...

Edelschimmelham

Het product is gemaakt van de varkenskarbonadestrook waarvan het spek en het zwoerd niet is verwijderd. Na zouting ondergaat het vlees een...

Dried hamstrips

Repen gedroogde ham die is te vergelijken met de gewone Nederlandse rauwe plaatham. Gezouten en gerookt. De repen worden overdwars van de platte...

Deer jerkey

Dunne plakken gekruid en gezouten hertenvlees. Het hertenvlees wordt eerst ontdaan van vet en in dunne plakken gesneden. Vervolgens wordt een...

Culatello di Zibello

De culatello is onstaan vanwege het feit dat het koude en vochtige klimaat van de Noord-Italiaanse Po-vlakte niet geschikt was om een ham goed...

coppa piacentina

Ook deze specialiteit wordt gemaakt van de schouderkarbonade van het varken. Tijdens de productie wordt de ham in eerste instantie rondom...

Coppa

Van oorsprong komt de coppa uit de provincies Parma en Piacenza. De coppa uit Piacenza heeft een DOP-erkenning*. Voor deze specialiteit wordt de...

Coburger

Deze ham is vermoedelijk ontstaan in het plaatsje Coburg in Duitsland. De ham bestaat uit de twee schnitzel-delen van het varken de boven- en de...

Capocollo

De capocollo is een uitgesproken telg van de 'coppa'-familie. Ze wordt gemaakt van het nekkarbonadestuk van een varken. Het vlees wordt...

Cabecero de lomo

Een gedroogd stuk vlees van de procureur (varkensnek). Het mooi gemarmerde vlees is na rijping en droging heerlijk zacht en uitermate...

Butkice

Gezouten en gerookte bovenpoot van het varken. Na het zouten wordt de bovenpoot nog gerookt.  • Meekoken in...

Bündner Rohschinken

De varkensvariant van het runder Bündnerfleisch. Voor deze lekkernij wordt de hele ham gebruikt zonder been. De ham wordt gezouten in een...

Bovenbilham

Voor deze dunne en platte ham wordt de bovenbil van het varken gebruikt. Dat is het fricandeaugedeelte waar normaal de schnitzels van gesneden...

Berghamme

Deze gezouten en gedroogde ham is afkomstig van het onderste deel van de varkensham de zogenaamde platte bil. Het spek en het zwoerd (de huid)...

Belgische bosham

Belgische hammen zijn weer net even iets anders dan Italiaanse of Spaanse hammen. Ze zijn vaak droger en hebben een hoger zoutgehalte. De Bosham...

Bakkwa

Deze zoet/zoute variant op het befaamde jerkybeef is eeuwen geleden ontstaan in China. Voor

Bakbacon

De Engelse bakbacon wordt van dezelfde delen gemaakt als de Hollandse bacon. Alleen wordt er vaak een groter deel van de varkensbuik aan de...

Ardenner rauwe ham

Deze rauwe varkensham wordt gemaakt van het dikke deel van de varkensham. Het vlees wordt licht gezouten, gerijpt en gerookt boven een bed van...

Ardenner filet

De ardennerfilet wordt eveneens van varkensvlees gemaakt en wel van het deel waar , vers, de varkensschnitsels worden gesneden. Al het vet en...

Ammerländer Bauernschinken

Er zijn twee verschillende Boerenhammen bekend in het district Ammerland in het noordwesten van Duitsland. Het is een rauwe ham die wordt...

Akkrumse plaatham

Deze rauwe hammen worden gemaakt van de bekende Livar Kloostervarkens. Gezouten in 100% puur/grof zeezout. Dit zout moet in de ham trekken en...

Éisleker Ham

Deze ham beter bekend onder de Franse naam 'jambon d'Oesling' is een specialiteit uit het noorden van Luxemburg. De ham wordt enkele...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl