21-september-2021 |
Ammerländer Bauernschinken

Ammerländer Bauernschinken

Er zijn twee verschillende Boerenhammen bekend in het district Ammerland in het noordwesten van Duitsland. Het is een rauwe ham die wordt gemaakt van de totale varkensham. Deze wordt gedurende 4 tot 6 weken gepekeld in zeezout waaraan bruine suiker, peper, piment en jeneverbessen zijn toegevoegd. De samenstelling van de kruiderij verschilt per bedrijf. Na het pekelen wordt de ham een paar weken nagedroogd in de buitenlucht en vervolgens goudgeel gerookt in een speciale rookschuur (Kate). Dit proces duurt minstens 3 maanden. Men gebruikt beuken- en een klein deel eikenhoutspaanders. 

Variaties: Ammerländer Knochenschinken (met been) en de Ammerländer Dielenrauchschinken. Uit de streek is ook de overbekende Ammerländer . afkomstig.

• Broodbeleg, en in combinatie met meloen als voorgerecht. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Duitsland
Producent Bley
Terug naar boven