21-september-2021 |
Jinhua ham

Jinhua ham

 

Het vlees is afkomstig van de zogenaamde 'two ens black'varkens. Kenmerkend is de zwarte voor- en achterkant en het witte middendeel. De productie van de ham begint aan het begin van de winter en neemt 8 tot 10 maanden in beslag. De start is van oudsher gekozen vanwege de lage buitentemperatuur die onder de 10°C moet zijn. Dit om overdadige bacteriegroei te voorkomen. De hamen worden na het kantsnijden geperst om ovrtolig bloed en dergelijke te verwijderen. De ham wordt tot 7 keer steeds opnieuw ingewreven met zout waarna de ham wordt geqweekt en gewassen. De hammen worden tot de gewenste bamboebladvorm bijgesneden, gebrandmerkt en dan in de zon te drogen gehangen tot ze vet beginnen te lekken. Daarna gaan ze in een klimaatkamer bij 15°C en een maximale luchtvocjhtigheid van 57%. Ze hangen daar gedurende 6-8 maanden te rijpen. na dit proces wordt de ham afgeborsteld en ingesmeerd met een dun laagje plantaardige olie waardoor het zwoerd mooi zacht wordt. Als laatse worden ze dan weggestapeld om nog een krappe 3 maand door te rijpen. Door de toepassing van nieuwe technieken kunnen de verouderingsprocessen tegenwoordig ook versneld uitgevoerd worden.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst China
Producent  
Terug naar boven