21-september-2021 |
Maaslandse boerenhesp

Maaslandse boerenhesp

De hespen (hammen) bestaan uit de hele ham met heup en been. Ze worden ingewreven met zout dat er mooi in trekt, waarna ze vervolgens minsten 7 maanden te droge hangen. De hammen worden meestal in stukken verkocht. De Maaslanders lusten hun 'schinken' of 'hespen' zoals ze zelf zeggen het liefst in reepjes gesneden op de boterham.

De Maaslandse boerenhesp is in België een erkend streekproduct. Evenals bekende varianten als:
♦ Kempense gedroogde boerenhesp
♦ Kempense gerookte boerenhesp
♦ Vlaamse gedroogde boerenhesp
♦ Vlaamse gedroogde gerookte hesp
♦ Vlaamse gepekelde hesp
♦ Vlaamse gerookte gepekelde hesp
♦ Vlaamse ovengebakken hesp
♦ West-Vlaamse boerenhesp

• Hartige component voor maaltijden en salades en vooral op de boterham.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst België
Producent Eddy Slootmaekers. 
Terug naar boven