21-september-2021 |
Parma

Parma

De ham wordt gemaakt van de achterbout van het varken. Het ras en de streek waar het varken opgroeit zijn nauwkeurig vastgelegd. Het voedsel bestaat uit een mengsel van granen en de wei die afkomstig is van de productie van Parmezaanse kaas. Het varken moet minstens de leeftijd van 9 maanden en een gewicht van 150 kilo hebben bereikt alvorens geslacht te mogen worden. De Parma is een puur natuurham waarbij de toevoeging van additieven uitdrukkelijk verboden is. Alle bewerkingen en vaktechnische handelingen om de ham te vervaardigen zijn nauwkeurig vastgelegd en daar mag niet van afgeweken worden. Na een langdurig rijpingsproces van minimaal 12 maanden vindt er een laatste kwaliteitscontrole plaats en wordt bepaald of de ham de vereiste hoge kwaliteit heeft om als Parmaham verkocht te worden. De hammen die alle kwaliteitscontroles goed hebben doorstaan, worden gebrandmerkt met het officiële merkteken van het 'Consorzio del Prosciutto di Parma', de vijfpuntige Hertogelijke kroon. Deze ham mag echte Parmaham genoemd worden. Alleen het onafhankelijke instituut IPQ kan het eindproduct beoordelen.

• Broodbeleg, op buffetten en in combinatie met meloen als voorgerecht. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië
Producent Parma
Terug naar boven