21-september-2021 |
Prosciutto di San Leo

Prosciutto di San Leo

Een ham eveneens uit de regio Carpegna. De geschiedenis gaat terug tot 1400 in de stad Leo, de hoofdstad van Montefeltro, niet ver van Carpegna. Het microklimaat in deze streek met de zilte lucht van de nabijgelegen Adriatische Zee geeft een bijzonder smakelijk eindresultaat. Rauw meteen lichte amberkleur en een volle aromatische geur. De basis van deze prachtige ham is niet alleen de manier van bereiden, maar ook het welzijn van de dieren dat door een team van etnologen nauwkeurig in de gaten gehouden wordt. De rijpingstijd van de ham bedraagt circa 18 maanden. 

De status (DOP - Denominazione di Origine Protetta’ oftewel: beschermde herkomstbenaming. ) is beschermd.

• Broodbeleg, op buffetten en in combinatie met meloen als voorgerecht. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië
Producent  

 

 

Terug naar boven