21-september-2021 |
Prosciutto Toscano crudo salato

Prosciutto Toscano crudo salato

De naam van deze uit de omgeving van Toscane afkomstige ham geeft al wat meer duidelijkheid. 'Crudo' betekent rauw en 'salato' betekent zout. Het is een typische ham uit het midden en zuiden van Italië. De ham wordt gezouten met een mix van zout, peper en andere kruiden en specerijen. Het zoutgehalte is vrij hoog, wat nodig is om de ham in het warme zuiden beter te behouden. Het droogproces duurt meer dan anderhalf jaar. In die periode ontstaat een welliswaar zout maar heel vol aroma. De meeste uit Toscane afkomstige hammen zijn DOP gecertificeerd.

variant: 
De ham die in de omgeving van Montefeltro wordt gefabriceerd ( foto) kenmerkt zich door een unieke smaakbeleving die ontstaat doordat de ham in rode wijn of azijn worden afgewassen en vervolgens worden ingewreven met verschillende kruiden als knoflook, rozemarijn en laurier. De zachte buitenkant wordt vervolgens met een laag droge pepers bedekt.

• Broodbeleg, op buffetten en in combinatie met meloen als voorgerecht. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië, Toscane
Producent  
Terug naar boven