21-september-2021 |
Runder rookvlees

Runder rookvlees

De meest malse vorm van rookvlees ontstaat door het gebruik van de runderachtermuis waar normaal rosbief van wordt gemaakt. De plak is mooi rond. Een ander belangrijk deel is de platte bil. Die geeft een mooie rechthoekige plak. Ook andere magere delen van het rund worden voor rookvlees gebruikt. Het vlees wordt gezouten of gepekeld waarna het vlees gerijpt wordt. Ter afsluiting wordt het vlees licht gerookt met een rook van eiken- of beukenzaagsel. Het mooiste rookvlees is heel dun gesneden, je kunt er als het ware de krant door lezen. Rookvlees is verkrijgbaar in de originele vleesvorm, maar de wat mindere kwaliteiten worden ook in een net of een kunstdarm* aangeboden. Afhankelijk van de slager kan rookvlees sterk verschillen qua zoutgehalte. Ook zijn er heel licht gezouten varianten te koop.

• Op brood, borrelhapjes, dieetvleeswaar.

Herkomstgegevens

Vleessoort rund
Land van herkomst Nederland
Producent  
Terug naar boven