21-september-2021 |
San Daniele

San Daniele

De ham is afkomstig uit de plaats San Daniele del Friuli in de provincie Udine aan de voet van de Alpen. Ze wordt gemaakt van varkens uit Italië en moet voldoen aan strenge, door de Consorzio del Prosciutto di San Daniel, gestelde eisen. Als de ham daaraan voldoet krijgt ze een brandmerk en een DOP-zegel* dat wijst op de beschermde afkomst. De ham wordt ingezouten met zeezout en wordt na het zoutproces in de bekende mandolinevorm geperst. In het totaal heeft deze beschermde ham met de naam 'Prosciutto di San Daniele' meer dan 12 maanden nodig om te rijpen. De kleur van de ham is rozerood, ze heeft een dunne witte speklaag en is fijn dooraderd. De smaak is wat zoetig. 

• Broodbeleg, op buffetten en in combinatie met meloen als voorgerecht. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië, Udine
Producent  
Terug naar boven