21-september-2021 |
Breaola

Breaola

Deze typisch Italiaanse specialiteit die komt uit de omgeving van Lombardije. Normaliter is deze specialiteit gemaakt van rundvlees, maar er bestaan ook variaties van paarden- of schapenvlees. De bresaola op de bijgeplaatste foto is vervaardigd van de platte bil van het rund , zonder been, waarbij het overtollige vet is verwijderd. Het vlees wordt licht gezouten, gekruid en gedurende enkele maanden gedroogd in de buitenlucht. Door het langdurige rijpingsproces ontstaat aan de buitenkant, afhankelijk van het productieproces, een witte (edel)schimmel die medebepalend is voor de unieke smaak. Het vlees moet zo dun mogelijk gesneden worden. 

variantie: bresaola di cavallo (paard), Slinzega Bovino Adulto

Als exclusief voorgerecht in combinatie met olie, citroensap en witte peper en broodbeleg.

Herkomstgegevens

Vleessoort rund, paard
Land van herkomst Italië
Producent  
Terug naar boven