21-september-2021 |
Bündnerfleisch

Bündnerfleisch

Deze specialiteit, ook wel Graubündnerfleisch genoemd naar de streek van herkomst, wordt vervaardigd van de biefstuk- en rosbiefdelen van het rund. De naam is een gedeponeerd handelsmerk en het product heeft een DOP-zegel*. Het vlees wordt helemaal ontdaan van vet en langdurig gezouten in combinatie met een (vaak geheime) kruidenmix. Om het overtollige zout te verwijderen wordt het vlees weer wat ontzout en daarna maandelang gedroogd in de buitenlucht boven in de bergen. Tijdens het drogen wordt het Bündnerfleisch regelmatig in een houten vorm geperst waardoor het zijn uiteindelijke vorm krijgt. Eet het Bündnerfleisch bij kamertemperatuur in vliesdunne plakjes. Dan proef je de unieke kruidige smaak het best. 

• Brood en buffetten.

Herkomstgegevens

Vleessoort rund
Land van herkomst Zwitserland
Producent  
Terug naar boven