21-september-2021 |
Naegelholt

Naegelholt

Naegelholt (spreek uit: nègelholt) is een gedroogd stuk vlees lijkt erg veel op runderrookvlees. Naegelholt is alleen niet gerookt. Voor het maken van naegelholt wordt mager rundvlees van de rosbief gebruikt. Bij voorkeur van de achtermuis. Soms wordt het vlees, zoals op deze foto, omwikkeld met varkensnet waardoor de buitenkant wat zachter blijft. Vraag aan de slager om het naegelholt zo dun mogelijk te snijden. Je moet er door heen kunnen kijken. Zelfs dan is de smaak nog vol genoeg om eindeloos te genieten. Eigenlijk hoort naegelholt op een snee grof- of roggebrood dat is besmeerd met wat reuzel (gesmolten varkensvet) met kaantjes. Een aanslag op je streefgewicht. Maar bijzonder smakelijk. 

• In heel dunne plakken gesneden gebruikt bij de brood- maaltijd. 
 

Herkomstgegevens

        

Vleessoort            rund
Land van herkomst            Oost-Nederland
Producent
keurslagerij Aalpoel in Voorst & keurslagerij Kuenen in Ruurlo
Terug naar boven