21-september-2021 |
Chouriço azedo de vinhais

Chouriço azedo de vinhais

Deze Portugese gerookte worst is een beschermd streekproduct en gemaakt van het vlees van Bisaro varkens. De worst moet daaruit voor minimaal 50% bestaan om de naam te mogen dragen. De vrij vette worst kenmerkt zich door de pittige smaak van knoflook en behoorlijk veel paprika's en bevat tevens brood en Trás-os-Montes olijfolie om de specifieke smaak en structuur te krijgen. Het vlees wordt vooraf gekookt waarna het dun gesneden brood erbij wordt gedaan. Wanneer het brood wat geweekt is worden de overige ingrediënten toegevoegd en worden dunne varkensdarmen met het deeg gevuld die hoefijzervormig worden dichtgeknoopt. De worst wordt langzaam boven eiken- of kastanjesnippers gerookt en moet vervolgens minsten 4 weken rijpen. 

Variant: chouriço caseiro con vinho: sterke rode wijnsmaak

• Als snack en bij de warme maaltijd.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Portugal
Producent Nordestemcasa
Terug naar boven