21-september-2021 |
Droëwors

Droëwors

Een echte Zuid-Afrikaanse 'dunne' droge worst die qua samenstelling en naam veel weg heeft van de Nederlandse droge worst. De worst is dun omdat hij dan gemakkelijker droogt. Dikkere worst kan ook maar dan wordt deze meestal plat gedrukt om sneller te drogen. De worst bestaat uit vlees van rund, varken en/of wild, vaak aangevuld met schapenvlees. Het vlees wordt gemalen en gekruid met een weinig azijn, peper, nootmuskaat en vooral koriander. Vooral het laatste kruid is sterk smaakbepalend. Na het vullen van de schapendarm wordt de worst even in kokend water met azijn gehangen, voor wat extra conservering, licht geplet en enkele weken gedroogd. Van oorsprong was de worst een soort gedroogde mondvoorrad voor de grote tochten door het woeste en uitgestrekte binnenland.

• Als snack en dun gesneden als broodbeleg .

Herkomstgegevens

Vleessoort rund / varken / wild
Land van herkomst Zuid-Afrika
Producent  
Terug naar boven