Foto: salcorallina

In de loop van de eeuwen specialiseerde een deel van de huisslachters zich tot worstmaker. Een specialist die steeds weer met nieuwe lekkernijen op de proppen kwam. Lekkernijen die qua smaak werden afgestemd op de ingrediënten en de eetgewoontes van het land en de streek waar ze woonden. Vooral Duitsland en Italië zijn rijk aan gedroogde worstvariaties. Jammer dat de smaken moeilijk zijn te omschrijven omdat de kruiding behoort tot het geheim van de maker. Gewoon proeven is de beste manier om kennis te maken. Vraag de slager gerust om een plakje van een onbekend product.

- Publicatiedatum: 27 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zapfensalami

Een salami uit het Duitse Schwarzwald. Het product is gemaakt van mooi varkensvlees dat niet al te mager mag zijn. De beste soorten worden...

Zachte pepercervelaat

Mager borstvlees van het rund, dat is mooi stevig, wordt samen met varkensschoudervlees fijngehakt in de cutter. Tijdens deze bewerking worden...

Winebottle salami

Een met knoflook op smaak gebrachte salami waarvan het deeg is gestopt in een darm in de vorm van een wijnfles. Het is de kunst om een...

Wacholder salami

De Wacholder salami is samengesteld uit mager rundvlees en hard varkensspek. Het vlees wordt gezouten met zeezout en in de kruiding domineren de...

Voorizo

Deze Gelderse variant van de Spaanse chorizo is vervaardigd van varkensvlees en spek. Het is een pittige worst die haar smaak en kleur...

Ventricina

Deze Italiaanse specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Het spek is wat grover gelaten waardoor er in de plak een mooie tekening...

Truffelsalami

Deze bijzondere salami-specialiteit wordt uit varkensvlees en zomertruffels vervaardigd. De worst wordt eerst gedurende ongeveer 6 weken...

Tranebeer spegepolse

Deze salami-achtige worst heeft een wel heel aparte smaak door het gebruik van cranberry's. De worst wordt gemaakt van ossen-, kalfs- en...

Spianata Romana

Het woord spianata betekent letterlijk 'platgedrukt'. Een salami gemaakt van fijngedraaid varkensvlees waaraan grovere stukjes spek zijn...

Sopressa filettata

De klassiek sopressa is hier gevuld met een varkenshaasje. een mooi zacht stukje vlees in het midden van deeg met een rijke smaak. Dat geeft...

Sopressa con lardo

De klassiek sopressa is bij deze variant gevuld met een stuk stevig vet spek. Dat geeft een heel aparte smaakbeleving mede ook door het gebruik...

Sopressa con filetto

De klassiek sopressa is hier gevuld met een varkenshaasje. een mooi zacht stukje vlees in het midden van deeg met een rijke smaak. Dat geeft...

Sobrassada de Mallorca ( (de Cerdo Negro)

Een droge worst afkomstig van de Balearen, een eilandengroep ten Oosten van Spanje. De hoofdstad is Palma de Majorca. De 'Sobrassada de...

Snijworst

snijworst of cervelaat Het vlees van snijworst bestaat uit rundvlees en spek. Het vlees wordt heel sterk verkleind tot blokjes van een...

Snijchorizzo

Het deeg wordt vervaardigd van vet varkensvlees waaraan magere grove stukken varkensvlees worden toegevoegd. Kenmerkend voor de worst is de...

Scudetto

Een verfijnde droge worst waaraan aan het deeg van varkens- en rund vlees nog eens rauwe ham wordt toegevoegd. Door het speciale droogproces...

Schinkenplockwurst

De traditionele plockworst bestaat voor circa 70% uit rundvlees en de rest uit spek. Aan deze variant is een deel mager varkensvlees toegevoegd....

Saucisson Jésus (de Lyon)

De gouden standaard op het gebied van droge worst. Het is een zusje van onderstaande rosette de Lyon, maar is qua bereiding en afwerking net...

Saucise de Boulogne

Droge worst wordt gemaakt van paardenvlees en varkensspek. Ze is in verschillende doorsnedes verkrijgbaar en heeft een vierkante vorm die wordt...

Salsiz

Een specialiteit uit het kanton Graubünden. Het deeg bestaat uit puur varkensvlees en wordt gestopt in een natuurdarm. Het fijn gemalen...

Salchichon

De worst lijkt qua bereiding op de chorizo en wordt eveneens uit het beste vlees vervaardigd. Alleen de kruiding is totaal anders. Dit vlees...

Salami túnel amb pernil al pebre

Deze salami is gemaakt van fijn varkensvlees en fijne spekjes. Aan dit deeg worden stevige en vooral magere stukken varkensvlees toegevoegd. Na...

Salami stoffelotto

Een traditioneel gemaakte salami uit het noorden van Italië. De worst bestaat uit grof gemalen varkensvlees uit de omgeving en is pittig op...

Salami met knoflookmantel

Het vlees van deze Duitse salamivariant wordt vermengd met de kruiden en specerijen en verkleind tot ongeveer 3 mm. Daarna wordt het deeg...

Salami chambell

Een recente salami-creatie die haar smaak ontleent aan de toegevoegde camembert. De worst wordt op dezelfde manier vervaardigd als de gewone...

Salame Toscano

Kenmerkend bij deze salami is het fijn gemalen vlees in combinatie met de relatief grote stukken spek. Deze beide onderdelen worden danook apart...

Salame tartufo formaggio

Deze wel heel speciale Italiaanse salami heeft een aantal specifieke eigenschappen die hem karakteriseren. Allereerst is de samenstelling puur...

Salame mungano del cardinal

Een worst uit de provinci Avellino die vanwege de hoge prijs van het vlees vroeger alleen werd gegeten bij feestelijke gelegenheden en zelfs...

Salame Milanese

Varkensvlees, rundvlees en spek vormen de bestanddelen van deze topper onder de Italiaanse salami's. Het vlees komt hoofdzakelijk van oudere...

Salame di Mantova

De salami wordt traditioneel geproduceerd in de streek van Mantua. De worst is verkrijgbaar in gewichten van 0,5 tot 3 kilo en heeft een zoete...

Salame Cremona

Bereid uit grof gesneden varkensvlees van uit Italië afkomstige varkens. Er wordt relatief veel knoflook in de worst verwerkt. De leinere...

Salame Calabreze

Een kort stompe en platte salami van varkensvlees en grove stukken spek. De worst wordt voornamelijk gekenmerkt door de aanwezigheid van een...

Salama da sugo

Een echt product van na de slacht. Het deeg bestaat uit verschillende soorten varkensvlees, meestal niet de mooiste stukken, varkenslever en de...

Saggicciotto

Deze worsten worden gemaakt van mager vlees en doorregen spek van de varkensbuik. Het deeg wordt grof gemalen of gehakt en vermengd met zout en...

Rumkatenrauchwurst

Het vlees voor deze worst bestaat voor 70% uit mager varkensvlees en voor 30% uit droog en zacht spek. De worst wordt op smaak gebracht met...

Rosette de Lyon

De worst is genoemd naar de gebruikte varkensaarsdarm de 'rosette'. Een droge worst die voor 70% uit mager en 30% uit vet varkensvlees...

Regina di marca

Deze unieke vleeswaar is een product ontstaan vanuit een voortdurende zoektocht naar een combinatie van smaken. geuren, visuele verleiding en...

Ratsherren wurst

Een droge worst die wordt gemaakt van gekookte schouderham, buikspek en varkensvlees. De schouderham wordt in grove stukken aan het gemalen...

Prasky

Een worst, qua nFaam van Poolse origine, wordt gemaakt in de omgeving van Chicago en de grote meren van Noord-Amerika. De worst heeft wel wat...

Pepperoni

Een wat dunnere droge Italiaanse worst gemaakt van gemalen rund- en varkensvlees. kenmerkend is de aanwezigheid van ruim paprika en peper....

Pepersalami

Een salami gemaakt van varkens- en rundvlees. De worst heeft naast de normale kruiding een extra toevoeging van peper. De buitenkant van de...

Paulina's pigskin

De 'football'salami is gemaakt volgens dezelfde technieken als gebruikelijk bij bijvoorbeeld de saucise de Boulonge uit België....

Paarden salami

Het aandeel paardenvlees bedraagt ongeveer 65%. De rest wordt aangevuld met stevig varkensspek. Het vlees wordt grof gemalen en op smaak...

Olijfsalami

Een middelgrove salamisoort die heel verrassend smaakt vanwege het feit dat aan het deeg zwarte Kalamata-olijven worden toegevoegd. De worsten...

Nordhessen salami

Een droge worst gemaakt naar Toscaans idee. De worst is door de gebruikte kruiden qua smaak niet te vergelijken. ook de atmosferische...

Nevskayasalami

Nevskaya is een diep rood-bruine varkensworst waaraan gedroogd en gerookt rundvlees is toegevoegd. Het is een traditioneel product uit de...

Mosterdzaadworst

Mager rund-, varkensvlees en spek vormen de basis van deze droge worst. De kruiding bestaat uit witte peper en wat koriander. Bij deze...

Mailander salami

De salami is een moderne variant van de Salami Milano. Het deeg van deze salami is afkomstig van rund en varken en wordt tamelijk fijn gemalen....

Longanissa

Het deeg bestaat voor 60% uit mager en voor de rest uit vet varkensvlees. Vroeger werd zelfs de varkensmaag erin verwerkt. De kruiding komt van...

Llonganisa xapata

Een heel aparte salamivariant gemaakt van mooi varkensvlees en fijne kruiden. Het deeg wordt in een worstvel gestopt dat aan de bovenkant wordt...

Kulen

Een beroemde en heel populaire worst in Kroatë. ‘Kulen’. Het is een pittige worst gemaakt van varkensvlees die op traditionele...

Knoflook salami

Het vlees van deze salamivariant varieert niet of nauwelijks in de samenstelling alhoewel per producent de kruiding aangepast kan zijn. Deze...

Katen Rauchwurst

Alleen varkensvlees komt in aanmerking voor deze speciale worst. Het wordt, met zacht spek, niet al te fijn gemalen en vermengd met kruiden en...

Karlovska lukanka

Deze Bulgaarse pittige worst heeft wel wat weg van de Turkse sucuk, maar is veel sterker en pittiger. De smaak is sterk afhankelijk van de...

Kantwurst

Deze droge worstwordt gemaakt van mager rund- en varkensvlees. De smaak komt van rode wijn, knoflook en paprika. De worst is fijn van structuur...

Kaas salami

Een mooie zachte salami op basis van varkens-, rundvlees en spekjes. Aan het deeg zijn kleine stukjes stevige kaas toegevoegd. Het deeg gaat in...

Jauntaler salami

Volgens zeggen 'de koning ' onder de Oostenrijkse droge worsten. De worst wordt gemaakt van varkensvlees en varkenspek. Het vlees wordt...

Jambon de Corse

Een specialiteit van het eiland Corsica. De naam 'jambon' (ham) geeft bij deze worst aan dat ze van stukken hamvlees is gemaakt. Grove...

Italiaanse salami

Een prachtige Italiaanse salami-specialiteit. Het varkensvlees wordt wat grover gemalen en op smaak gebracht met knoflook en andere fijne...

Iberico morcon

Deze vorm van chorizo wordt gekenmerkt door de veel grotere plak en het grovere uiterlijk dan de kleine chorizo. De worst wordt gemaakt van grof...

Hongaarse salami

Het vlees van deze Hongaarse specialiteit wordt vermengd met de kruiden en specerijen en verkleind tot ongeveer 3 mm. Daarna wordt het deeg...

Holsteiner Deichgraf Cervelatwurst

Mager varkensvlees wordt op smaak gebracht met zout en gemalen witte peper en vervolgens heel fijn gemalen. Het deeg gaat in een originele...

Hollandse salami

Een variant van de gewone snijworst. De worst wordt anders gekruid onder andere met witte peper, paprikapoeder, nootmuskaat en knoflook. De...

Herkules Keule

De Herkules Keule is een varaint op de Dicke Stracke. Hij is genoemd naar de knots (Keule) van Herkules wiens standbeeld staat in het park van...

Gerookte Landsalami

Varkensvlees en stevig spek vormen de basis van deze Duitse salami-variant. Het vlees wordt middelgrof gemalen en vermengd met pittige kruiden...

Franse salami

Het vlees van deze Franse specialiteit wordt vermengd met de kruiden en specerijen en verkleind. Daarna wordt het deeg afgestopt in een brede...

Finocchiona

Een salami uit de Toscane die zijn naam dankt aan de venkel (finocchio) waarmee hij is gekruid. de venkel werd vroeger niet alleen gebruiktm...

Fijnkost

Het vlees voor deze extra fijne cervelaat, de stukjes zijn niet groter dan circa 1 mm, wordt op smaak gebracht met zout, witte peper en...

Fijne snijworst

Het vlees van snijworst bestaat uit rundvlees en spek. Het vlees wordt heel sterk verkleind tot blokjes van een paar millimeter. De massa wordt...

Fiasccetta al tartuffo

Deze flesvormige salami (fiaschetta = fles) dankt haar naam aan de klassieke heupfles van de monnikken, gevuld met brandewijn, wanneer ze op weg...

Feldgieker

De Feldgieker is een specialiteit uit Eichsfeld. Een plaats in het gewest Halle-Hannover. Het is een soort cervelaatworst gemaakt van...

Dos gustos

Deze twee smaken salami  is samengesteld uit verschillende soorten worstdeeg. Er zijn twee smaken. De chorizosalami met paprika en de...

Dicke Stracke

Het vlees voor deze droge wordt komt uitsluitend van minstens 2 jaar oude varkens. Het vlees heeft daardoor veel meer body. Het varkensvlees...

Dan Doodle of Tom thumb

Een droge worst gemaakt van varkensschoudervlees en spek. Het vlees wordt grof gemalen en naar smaak van de maker gekruid met salie, (rode)...

Chilisalami

Ook bij deze worst wordt het varkensvlees wordt wat grover gemalen en op smaak gebracht met knoflook en andere fijne kruiden en zout. Dominerend...

Cervelat

Het vlees voor de cervelaat bestaat uit mager rund-, varkensvlees en spek. Het vlees wordt heel sterk verkleind tot blokjes van een paar...

Bерховая колбаса (russische paardenworst)

Een specialiteit uit Rusland 'Russische paardenworst'. Het deeg bestaat uit puur paardenvlees en spek en wordt gestopt in een natuur- of...

Boeren metworst

boeren- of lange metworst Mager rund-, varkensvlees en spek vormen de bestanddelen van deze droge worst. De kruiding is eenvoudig en...

Boeren cervelaat

Het vlees wordt minder sterk verkleind (4 tot 5 mm) dan de snijworst. De massa wordt vermengd met peper en zout en daarna in een zakeind...

Blockwurst

Een droge worst op basis van rund-, varkensvlees en spek. De smaak ontstaat door het gebruik van een kruidenmelange die door de maker zelf wordt...

Bauernsalami

Een prachtige grove salami-specialiteit. Het varkensvlees wordt wat grover gemalen en op smaak gebracht met knoflook, groen pepertjes en andere...

Ameländer Mettwurst

Een droge metworst vervaardigd van rund- varkensvlees en stevig nekspek. het vlees wordt gekruid met kardamom, nootmuskaat en gember. Als...

Ahlewurst

Vanuit de traditie van de huisslachting onstond deze worst die zijn naam te danken heeft aan het langdurige rijpingsproces. 'Ahle' is...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl