21-september-2021 |
Salama da sugo

Salama da sugo

Een echt product van na de slacht. Het deeg bestaat uit verschillende soorten varkensvlees, meestal niet de mooiste stukken, varkenslever en de tong. Het vlees wordt gehakt of gemalen en vermengd met verschillende specerijen waaronder peper. De samenstelling van de kruiden wisselt per maker. Wat nooit ontbreekt is wijn. Smaakmaker bij uitstek. Met het deeg wordt een varkenblaas gevuld. Deze blaas wordt met touw omwikkeld en voorzien van een lus waardoor deze gemakkelijk opgehangen kan worden. Daarna moet de salama da sugo meer dan een half jaar rijpen. Hij droogt dan helemaal in en ontwikkelt een forse wat bittere smaak. Om de worst te kunnen eten wordt deze voor het gebruik minstens een halve dag geweekt en vervolgens, hangend aan de lus, ruim 6 uur gekookt. Serveren met aardappelpuree.

• Op het brood, als onderdeel van een buffet, in combinatie met pizza's en als snack. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Italië
Producent  
Terug naar boven