21-september-2021 |
Tranebeer spegepolse

Tranebeer spegepolse

Deze salami-achtige worst heeft een wel heel aparte smaak door het gebruik van cranberry's. De worst wordt gemaakt van ossen-, kalfs- en varkensvlees en een deel spek. De smaak ontstaat door het gebruik van zout, gemalen peper en peperkorrels, knoflook en cranberry's. Het deeg wordt gestopt in een rechte runderdarm of een zijden (kunst)natuurdarm die poreus is waardoor het vocht goed kan uittreden tijdens het drogen. de worsten worden na het afstoppen in een pekel en licht nagezouten waardoor het product zouter is dan normaal gebruikelijk. Vroeger ontstond er zelfs een dunne, maar gelijkmatige zoutuitslag, maar dat wordt tegenwoordig niet meer op prijs gesteld. Na het zoutproces wordt de worst gedurende 14 dagen gerookt bij een temperatuur van ten hoogste 17°C.

• Op het brood, als onderdeel van een buffet en in blokjes als snack.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken / rund / kalf
Land van herkomst Denemarken
Producent  
Terug naar boven