Via deze pagina laat 'Vers-inspirate' je kennis maken met allerlei verschillende producten met vis als basis. Dat varieert van de gewone visstick en kibbeling tot sushi en verschillende steaks voor de barbecue. 

- Publicatiedatum: 27 August 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zalm (gerookt)

Alvorens de zalm te roken worden de filets bestrooid met zout. De filets worden daarna weggehangen om te rijpen. Na het rijpen worden de filets...

Vissticks

Visstick Een visstick is een rechthoekig staafje vis die is omgeven door een krokant laagje paneermeel. De vis die voor...

Vis kroket

Gedroogde en gezouten kabeljauw is de basis, maar je kunt ook koolvisfilet, pangasius of tilapia toevoegen. Van deze vissoorten wordt...

Sushi

Een sushi is een klein hapje uit de Japanse keuken. Het is meestal niet groter dan enkele centimeters en bestaat uit wat grove, plakkerige en...

Stokvis

Stokvis is gedroogde vis hoofdzakelijk gemaakt van kabeljauw. Soms wordt ook koolvis, schelvis en heek gebruikt. Stokvis is in...

Sprot (gerookt)

De sprot is een haringachtige die in grote scholen rondzwemt. De rug is blauwgroen, de flanken zilverkleurig. De buikvinnen staan...

Rolmops

De naam van deze lekkernij is vermoedelijk afkomstig uit Berlijn in Duitsland en genoemd naar de gelijkenis met een mopshond. Een rolmops...

Paling (gerookt)

Gerookte paling is in Nederland een gewilde delicatesse en is heel gezond. De Zweedse en Nederlandse kweekpaling wordt ambachtelijk gerookt...

Mosselen (gebakken)

In de boter gebakken mosselen bedekt met kaas. Deze lekkernij wordt meestal alleen in restaurants aangeboden.   

Makreel (gerookt)

Meestal kop je bij de visspecialist gekookte makreel. Echt gerookte makreel komt minder voor. Het verschil tussen deze twee soorten zit hem in...

Lekkerbekje

Het lekkerbekje is een gebakken lekkernij. Vroeger op basis van filets van kabeljauw en wijting. Omdat wijting niet echt een consumptievis...

Kibbeling

Kibbeling is een snack gemaakt van verschillende stukken vis. Oorspronkelijk werd kibbeling gemaakt van gezouten afvalvlees, bij voorkeur van de...

Kaviaar (zwart)

De naam kaviaar is afkomstig van het Perzische woord 'Khag-avar'. Het wordt ook wel aangeduid als het zwarte goud. Vanwege de...

Kaviaar (rood)

De naam kaviaar is afkomstig van het Perzische woord 'Khag-avar'. De rode kaviaar is afkomstig van de...

Kabeljauw burgers

Mooi gevormde burgers gemaakt van stukken en snippers kabeljauw. De vis is op een smakelijke manier gekruid en de burgers zijn gepaneerd.

Kabeljauw (gebakken)

In de olie gebakken kabeljauwfilet.

Ikan teri

Ikan teris is gedroogde ansjovis en komt hoofdzakelijk voor in Indië, Indonesië (ikan teri) en Maleisië (ikan bilis) en is daar...

Heilbot (gerookt)

Gerookte heilbot heeft een fijne smaak en is heerlijk zacht en zilt. De combinatie van hout, rook en zout zorgt voor een authentieke rooksmaak....

Haring (gefileerd)

De beste haring wordt ter plekke schoongemaakt. Een redelijk alternatief voor haring vers-van-het-mes is voorverpakte haring. In supermarkten...

Gedroogde vis

Dunne reepjes gedroogde witvis voor het gebruik is visschotels of als snackje. Het is een zeer bekende snack in Thailand waar ze gemaakt worden...

Garnalen (gebakken)

In de knoflookolie gebakken garnalen. Heerlijk als snackje. Soms verkrijkgbaar bij de visspecialist, maar ook gemakkelijk zelf te...

Forel (gerookt)

Forel komt tegenwoordig vaak van gecertificeerde kwekerijen. Nadat de vis is geselecteerd volgt een zorgvuldig verwerkingsproces. De vis wordt...

Calamaris

Calamaris bestaat uit gefrituurde inktvis ringen. Het gerecht is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Voor het gerecht worden verschillende...

Brasem (gerookt)

De vis komt overal in Europa voor wanneer het water ruim genoeg is. De kop en rug zijn donker grijsbruin en de flanken zilverkleurig (jonge...

Bokking

Onder de naam "bokking" wordt gerookte en gezouten haring aangeboden. Vroeger werden bokkingen vaak verkocht vanwege de beperkte...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl