21-september-2021 |
Wijting

Wijting

Wijting is familie van de kabeljauw. Het voedsel bestaat uit garnalen en kreeftachtigen. De wijting wordt gemiddeld 24 cm en kan maximaal 70 cm lang en 3,1 kg zwaar worden.De rug is blauwgroen en de flanken zijn zilverkelurig. Bij de borstvin zit en zwarte vlek. Wijting werd in Nederland lange tijd niet goed behandeld. De vis was 'alleen goed voor de poes' vond de visserij. Na lang experimenteren ontwikkelde men het 'lekkerbekje' op basis van de wijting. Nu is het een veel gevraagde lekkernij die ook door sportvissers zeer wordt gewaardeerd. In Frankrijk is het een gewilde consumptievis, die direct vers wordt verkocht. De smaak is volgens kenners beter dan kabeljauw. Het vlees is zachter. 

Gebruik

Wijting is geschikt om te bakken, stoven en roken.

Vangstgebieden FAO

 

De vis wordt gevangen in de gebieden  21 - 27 

 Verkrijgbaarheid

JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC      
             
Terug naar boven