21-september-2021 |
Zeebaars
De zeebaars heeft een grijze of blauwe ru. De zijkanten zijn zilverkleurig en de buik is geelwit. De zeebaars wordt circa 80 cm lang met een gewicht van 12 kilo. De zeebaars is belangrijk voor de beroepsvisserij en is ook als buit voor zeehengelaars zeer gewild. Het vlees heeft een mild-zoetige smaak en heeft een fijne structuur. De laatse jaren wordt de vis steeds vaker aangeboden. Vooral in de horeca.
Gebruik
De zeebaars heeft een lekker vel dus dat moet je bij de bereiding laten zitten. Je kunt de vis op verschillende manieren bereiden. Kruid niet te sterk dat doet afbreuk aan de milde zoetige smaak.
Vangstgebieden FAO
De vis wordt gevangen in de gebieden 27 - 34 - 37
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |