21-september-2021 |
Zeewolf

Zeewolf

De zeewolf wordt in Nederland in geringe mate als bijvangst van de tong- en scholvisserij aan land gebracht. De grootste aanvoer komt van landen als Noorwegen, Rusland en Duitsland. De zeewolf is blauwgrijs van boven en groenbruin op de flanken, waarover donkere verticale banden lopen. De zeewolf kan tot 150 centimeter lang worden en een gewicht van ruim 23 kilogram bereiken. De zeewolf is bij zeehengelaars zeer gewild vanwege de goede smaak van zijn vlees. Van de huid worden vaak tassen, schoenen en boekomslagen gemaakt.

Gebruik

De zeewolf heeft een specifieke eigen smaak en het vlees is mooi stevig. Je kunt het vlees bakken, stoven, stomen en grillen of barbecueën. Verwijder wel het stugge en taaie vlies aan de buitenkant van het vlees. 

Vangstgebieden FAO

 

De vis wordt gevangen in gebied  27 

 Verkrijgbaarheid

JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC      
           
Terug naar boven