21-september-2021 |
Roodbaars
Door de fijne smaak en het stevige vlees is het belang van roodbaars in de consumptie de laatste jaren sterk toegenomen. Jonge roodbaarzen leven in de kuststreken als fjorden en baaien. De oudere vissen trekken verder de zee op. Ze voeden zich met haring en diepzeegarnalen. De volwassen vis kan een lengte bereiken van maar liefst een meter. De gemiddelde lengte bedraagt ongeveer 45 cm. De rug en de zij zijn lichtrood, de buik is roze en de deksels van de kieuwen zijn grijs. De vis is van groot belang voor de beroepsvisserij evenals de sportvissers.
Het vlees is smakelijk en niet al te vet. Je kunt de vis uitstekend bakken of roken.
Vangstgebieden FAO
De vis wordt gevangen in de gebieden 21 - 27
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |