Foto: Chateaubriand in Heemstede

De manier waarop een lam verdeeld wordt, de snit zoals dat heet, in voor jou handelbare stukken kan per bedrijf verschillen. Vaak is de snit per streek bepaald. Overleg daarom steeds met de slager over de juiste bereidingstijden. Het zou jammer zijn wanneer een delicatesse mislukt. De mooiste kruiden voor dit vlees zijn: tijm, rozemarijn, oregano, basilicum, munt en knoflook.

- Publicatiedatum: 24 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zolderspek

Zware gemeste varkens (minimaal 120 kilo) leveren het buikspek voor deze aparte lekkernij. Het aanwezige vet is nodig om het spek mooi zacht te...

Spareribs

Deze lamslekkernij wordt gesneden van de borst van het lam. De dunne ribbetjes zijn lekker bevleesd en kunnen voor het bakken eventueel...

Shoarma of gyrosles

Van oorsprong is gyros- of shoarmavlees altijd afkomstig van lammeren of schapen. De reepjes worden gesneden van de malsere delen van het lam en...

Lamszadel

zadel Het lamszadel wordt gesneden uit de dubbele rij karbonaden uit de rug van het lam. Een deel van de rib-botjes wordt verwijderd...

Lamsworst

Van alle overblijvende restjes maakt de slager vaak ook kleine verse worstjes. Bij ons bekend als lamsworstjes. Soms ook maakt hij deze met een...

Lamsschouder

De schouder kan behandeld worden als grootvlees en is geschikt om te bereiden in de oven en op de (gesloten) barbecue. Vraag de slager om de...

Lamsschijf

Het is heel goed mogelijk om van de lamsbout of -schouder schijven te snijden / zagen waar het bot nog in zit. Het bakken van deze schijven kost...

Lamsschenkel

Over het algemeen maakt de slager het bovenste deel van de schenkel schoon. Dat ziet er een stuk fraaier uit en maakt de bereiding wat...

Lamsrollade

rollade De dunne delen van het lam, zonder been, worden gebruikt voor het rollen van de rollade. Omdat het gewicht verschilt is het...

Lamsragoutvlees

Van verschillende delen van het voorste deel van het lam kan heel eenvoudig ragoutvlees gesneden worden. Het vlees kan uitstekende bereid worden...

Lamsrack

Het lamszadel wordt vaak doormidden gekliefd waarna de ribbetjes worden ontdaan van het dunne vlees. Op die manier ontstaat het lamsrack,...

Lamsniertjes

Lamsniertjes worden in verschillende recepten gebruikt. Eén van de bekendste is de Engels steak and kidney pei, maar ook in ragouts zijn...

Lamsnek

nekje Het nekje bevat relatief veel been, bindweefsel en minder vlees. Desondanks is het uiterst smakelijk wanneer het goed gaar wordt...

Lamslever

Een complete lamslever bestaat uit meerdere lobben. Je kunt het product bakken, grillen en koken. Op alle manieren is het een vleessoort die...

Lamslappen

Lamslappen kunnen worden gesneden van alle delen van het lam. De kwaliteit van het stuk vlees waar ze afgesneden worden bepaalt de braadtijd....

Lamskroon

kroon Het bovenstaande lamsrack kan eenvoudig rond worden gebogen wanneer de slager de werveltjes heeft weggehakt of met het mes...

Lamskotelet

Ook de enkele kotelet is een delicatesse op de grill, de barbecue of in de koekenpan. In een paar minuutjes is het vlees klaar. Laat het vet er...

Lamskofta

In de eenvoudigste vorm bestaan koftas uit balletjes of staafjes gehakt op smaak gebracht met een mix van kruiden en / of uien. In Pakistan ,...

Lamshaasjes

Dit gedeelte van de lamshaas ligt aan de binnenzijde van de karbonadestrook en is het onderste deel van de complete haas. Het haasje is aan de...

Lamsgehakt

Evenals bij de hamburger wordt lamsgehakt gedraaid van de afsnijdsels van de duurdere delen van het lam. Het gehakt leent zich uitstekend...

Lamsfilet en biefstuk

Lamsbiefstukjes worden gesneden van de bovenbil of, zoals hier op de foto, van de filet. Ze zijn qua bereiding te vergelijken met de biefstukjes...

Lamsburger

Van de restjes en afsnijdsels van de duurdere stukken vlees blijven altijd allerlei snippers over. Deze worden gebruikt voor het maken van...

Lamsbout

De lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. Het vlees kan met en zonder bot ( iets kortere bereidingstijd) bereid worden. Dat gebeurt...

Lamsborst rollade

Wanneer van de borst een rollade moet worden gemaakt dan wordt deze helemaal schoon gemaakt. De booteen, het kraakbeen en de harde vliezen die...

Lamsborst

De lamsborst is geschikt voor verschillende bereidingswijzen. Ze kan in repen worden gesneden en gemarineerd als spareribs (foto onder), maar...

Lams T-bone

Deze steaks worden gesneden van de dunne lende van het lam waar het haasje nog op zit voordat de beenderen eruit worden gehaald. De T-bone is te...

Lams steak

Lamssteaks kunnen in principe van alle magere delen worden gesneden. De afkomst vormt ook de basis voor de bereiding. Dat kan varieren van even...

Lams merquez

De merquez is een worstje dat voornamelijk wordt gemaakt van een mix van  lamsvlees. Het deeg kan, naar smaak van de maker, met van alles...

Dubbele lamskotelet

Van het zadelstuk kunnen op eenvoudige wijze dubbele koteletten gesneden worden. Om en om in de koekenpan of op de barbecue en de feestmaaltijd...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl