Dit gedeelte van de lamshaas ligt aan de binnenzijde van de karbonadestrook en is het onderste deel van de complete haas. Het haasje is aan de voorkant wat dikker en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner. Bij het bakken van de lange haas wordt vaak het dunne achtereinde omgeslagen naar voren en vastgezet met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.

Foto: Beef&Steak

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

 
energie 775kJ/187 kcal
eiwit / vet 19gr. / 12 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 3 à 5min.
grill / bbq 6 min.
fondue / gourmet  ja


 


 

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl