21-september-2021 |
Cowboysteak

Cowboysteak

Het meest malse deel van de fijne rib. Het deel waar deze steak van wordt gesneden is het verlengde van de dunne lende. Het vlees is botermals en heeft soms een klein randje vet. Voor de cowboysteak wordt de rib niet uit het vlees gesneden maar fungeert dit bot als een handvat bij de bereiding van de steak op de gril. Wanneer het bot wordt verwijderd houd je de rib-eye over.

Côte de boeuf

Deze steak gaat in Europa ook als côte de boeuf door het leven. Naast de fijne rib kunnen ook de eerste entrecotes met ribbeentje voor deze specialiteit gebruikt worden.

Tomahawksteak

Deze naam wordt in Amerika vaak gebruikt bij een cowboysteak waaraan de hele rib is blijven zitten. De steak lijkt zo op een Indiaanse bijl. Je hebt dan een steak met een wel heel lang handvat.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 498kJ/119kcal
eiwit / vet 23 gr. / 3 gr
koolhydraten 0 gr

Bereidingswijzen

 
bakken 5 à 7 minuten
grill / bbq 8 minuten
fondue / gourmet nee

 

Terug naar boven