21-september-2021 |
hachee- & goulashvlees

hachee- & goulashvlees

Goed hacheevlees mag niet puur mager zijn. Vet is namelijk voor een deel smaakbepalend. De grovere blokjes worden gesneden van de runderborst en van de vettere delen van de riblappen. Het vlees heeft een hoog bindweefsel*gehalte en moet dus lang opstaan. In principe kan dit vlees ook voor de soep gebruikt worden, maar die wordt dan vaak wel erg vet. Is de soep te vet, laat hem dan afkoelen en schep vervolgens het gestolde vet dat bovenop de bouillon drijft eraf. Vervolgens kun je de soep weer verwarmen. Wanneer het vlees voor goulash gebruikt wordt dan moet het beslist magerder zijn. In voorkomende gevallen wordt voor goulashvlees ook een wat malser onderdeel van het rund gebruikt. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 1054kJ / 252 kcal
eiwit / vet 18 gr / 20 gr
koolhydraten 0 gr 

Bereidingswijzen

 
stoven 120 - 150min. 
grill / bbq nee
fondue / gourmet nee





 


 

Terug naar boven