De naam 'special' is de groepsnaam voor artikelen die je snel kunt bereiden. Ze zijn vervaardigd van vleesdelen waaraandoor allerleitoevoegingen als specerijen, kruiden, vruchten en andere smaakmakers een heel speciaal artikel ontstaat. De cordon bleu is wel het bekendste  voorbeeld. Hoewel het onderscheid niet al te groot is verschillen ze van 'veka's' (vlugklaarartikelen) doordat de laatste veelal vervaardigd worden van gehakte en/of  gemalen grondstoffen waaraan kruiden en andere smaakmakers zijn toegevoegd. Mijn slager plaatst deze 'veka's' voor de duidelijkheid op een apartepagina.
 

- Publicatiedatum: 2 March 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zeewolder bollen

Mooie niet al te grote gehaktballetjes (circa 95 gram) op basis van rund- en varkensgehakt. De bolletjes zijn op smaak gebracht met...

Worstjes en zo

Een verrassende mix van knapperige groenten en zacht gekruide saucijsjes. De smaak van de mix ontstaat door een marinade van plantaardige...

Winterslavink

De slavink is op smaak gebracht met mosterd en het deeg is samen met zuurkool in een plak mager rookspek gewikkeld. Een heerlijk winterse...

Winterbanden

Vers rookworstdeeg wordt afgewogen in schijven van ongeveer 120 gram. Met een speciale mal wordt het hart uit de schijf gedrukt zodat er als het...

Wierdense rolletjes

Een mooie dunne schnitzel gesneden van de varkensrib wordt belegd met een plak jong belegen kaas en daarna bestrooid met gesneden prei en...

Vleessushi

Een variant op de bekende sushi uit de Japanse keuken. Ook hier is de basis sushirijst waaraan verschillende smakelijke vleeswaren, kaas en...

Vlaamse kiprol

Kippendijvlees is de basis van deze specialiteit. Dijvlees wordt in dit geval gebruikt omdat het wat sappiger is en minder snel droog wordt. Het...

Varkensvink

De vink is opgebouwd uit een heel mager lapje varkensfricandeau of varkensschnitzel en gevuld met een lekker rolletje gekruid...

Varkenssaté

Samen met de al even befaamde satésaus is de saté niet van weg te denken bij een Oosterse maalttijd. Je maakt ze gemakkelijk zelf....

Twentse rollaadjes

Deze mini rollaadjes worden gemaakt van een magere plak varkensvlees die van het vette spek wordt afgesneden. De zogenaamde 'metplaat'....

Tricolorefilet

Een verrassende schijf vlees die is opgebouwd uit drie verschillende soorten. Buitenom zie je varkensfilet, die is bedekt met een laagje...

Stuffed Porkchop

Een wat dikker filetlapje wordt in het hart opengesneden en vervolgens gevuld met een plak rauwe ham. Deze plak wordt belegd met een schijfje...

Speksteak

Een mooi stukje ossenhaas of ribeye wordt rondom licht bestrooid met vleeskruiden en omwikkeld met een plakje ontbijt- of Zeeuws spek. Het soort...

Sjaslik / shaslick

Aan stokjes geregen vlees kom je op de hele wereld tegen. Bij ons zitten de vleesblokjes aan lange houten of metalen pennen. De bloikjes...

Runderrol

Een mager en wat dikker gesneden rosbieflapje vormt het omhulsel van een balletje gehakt. Afhankelijk van de slager kan het puur rundergehakt...

Runder cordonbleu

Een grote plaat mals rundvlees, bij voorkeur van de rosbiefdelen wordt bestrooid met zout en kruiden, naar smaak van de maker, en daarna belegd...

Roketjes

Het rauwe basisdeeg van fijne rookworst wordt vermengd met blokjes schouderham en jonge kaas. Daarna worden een beetje ellipsvormige balletjes...

Ringslang

Een opgerolde schapendarm de zogenaamde 'snaar' die is gevuld met zacht en sappig saucijzendeeg. De ringslang is snel gaar en moet op de...

Ribstick

Deze kleine spiesjes van 80 gram zijn vervaardigd van het magere spek (varkensbuik) waar normaal gesproken speklappen van worden gesneden. De...

Real American BBQ meatball

Deze gehaktbal lijkt op het eerste gezicht heel gewoon, maar is verrassend anders. Allereerst is de bal 250 gram (Amerikaans) zwaar. Het deeg is...

Preipakketje

Dit pittige preipakketje bestaat uit een dun lapje varkensfilet dat als een envelopje is open gesneden. Het lapje wordt gevuld met een mengsel...

Pampasteak

De steak wordt gemaakt van de magere delen van de varkensfilet zonder been. Deze filet wordt aan de bovenkant 2 of 3 keer ingesneden waarna deze...

Mosterd-dille spiesjes

Stevige repen kipfilet worden aan een spiesje geregen en gemarineerd in een mosterd-dille marinade. Daar liggen ze enkele uren in. Zodat de...

Medaillonspies

Varkensmedaillon gesneden van de varkenshaas en gemarineerd met behulp van een marinade. Per slager kan de keuze voor de marinadesmaak...

Lamsrol

Verse lamsborst gevuld met gehakte salie en uiringen. De borst wordt uitgebeend, goed ontdaan van de harde vliezen en na kruiding en vulling...

Kwartetje

Twee plakken kaas en één plak schouderham worden omwikkeld me vier verse en superdun gesneden speklapjes. Daarna wordt het geheel...

Koningsrol

Mager gehakt, uitjes en Italiaanse ham opgerold in bladerdeeg. Even in de oven en klaar.

Knapzakje

De pittig gekruide vulling van dit bladerdeegpakketje bestaat uit mals kippenvlees en knapperige wokgroenten. De buitenkant is licht besteken...

Kipvink

Uitgebeende kippenbouten leveren het vlees voor deze malse kipvink. Het vlees wordt gekruid met TexMex. Een kruidenmelange van Mexicaanse...

Kipstrudel

Mals kippendijenvlees in combinatie met ananas, pittige chilisaus en ham. Omwikkeld met een jasje van bladerdeeg. Het resultaat is pittig, maar...

Kip shaslick

kipshaslick De kipshaslick wordt gemaakt van gekruide blokjes kipfilet. Deze blokjes worden om en om aan een houten of metalen spiesje...

Kip rolladeschijf

Dijvlees wordt in grove stukken gesneden en gekruid met rolladekruiden. het gekruide vlees wordt even stevig nagemengd en vervolgens in een...

Katenhaasje

Een magere strook botermals vlees van het varkenshaasje wordt omwikkeld met een paar plakjes katenspek en vervolgens rondom ingesmeerd met een...

Kalfsschijf

Deze schijf wordt gemaakt van de kalfsborst zonder been. De borst wordt aan de binnenzijde gekruid belegd met een forse laag mager gekruid...

Kalfsbol

De kalfsbol is opgebouwd uit eenkalfsschnitzel die is gevuld met een lekker gekruide bal kalfsgehakt. Per slager varieert de samenstelling van...

Kalfs kaaskopjes

Een specialiteit van mager gekruid kalfsgehakt met op de bovenkant een plak pittige chorizo met verse rode ui, paprika en geraspte kaas. 15...

Houthakkerssteak

Een mager lapje van de schouderkarbonade dat rijkelijk is ingewreven met een pittige marinade. Als deze goed is ingetrokken dan gaat er een...

Halfom steak

De steak wordt gekenmerkt door het gebruik van 2 soorten vlees. Rund- en varkensvlees. Beide moeten, om een gelijkmatige garing te bereiken,...

Gildesteak

Een malse biefstuk rondom bestreken met Franse mosterd waaraan wat gedroogde uisnippers zijn toegevoegd. De biefstuk wordt, nadat er nog een...

Gevulde filet

Een plak mooie zachte varkensfilet wordt gevuld met een plak jonge kaas en vervolgens geamrineerd. Daarna wordt de plak vast gestoken en...

Gevuld filetlapje

De varkensfilet wordt in het hart opengesneden en gevuld met een sappig gehakt van varkensvlees dat op smaak is gebracht met kruiden als...

Gepaneerde cordonbleu

Voor een goede cordon blue gebruikt de slager schnitzelvlees. In de dubbelgeslagen schnitzel wordt een plak gekookte achterham en een plak kaas,...

Genemuider rib

Deze specialiteit, uitgevonden door Anton van der Steeg uit Genemuiden, wordt gemaakt van het haas- en ribkarbonadestuk van het varken. Het...

Deepse bol

Een heerlijke gehaktbal gemaakt van grof gedraaid varkensvlees. De kruiding is niet al te pittig en de bal is aan de buitenkant door de gebakken...

Crepinette

Een crepinette kan van varkens- en of kalfsgehakt worden vervaardigd. Het gebruikte vlees is mager en fijn gemalen. De kruiding is zacht en niet...

Champignonfilet

Een zelfgemaakte vulling van champignon-roomragout vormt de basis van dit gevulde filetlapje. De ragout is heerlijk zacht en fijn gekruid. Van...

Casselersteak

Deze steak bestaat uit een combinatie van casselerrib en boterhamworst. De casselerrib wordt eerst licht gezouten en voorgegaard en daarna...

Carpacciospies

De spiesjes zijn gemaakt van mooi mager vlees van de lende, de biefstuk of de ossenhaas. Het vlees wordt in dunne plakjes gesneden en...

Carpacciorolletje

Een mooie dun gesneden plak kogelbiefstuk wordt rondom bestreken met een fijne en geurige kruidenolie. Vervolgens wordt de plak belegd met...

Bussums kiprolletje

Een mals stukje gemarineerde kipfilet met een vulling van ham, zongedroogde tomaatjes en gedecoreerd met gemalen parma ham.   ...

Bornse bol

Voor de kruiding van het fijn gemalen gehakt binnenin de Bornse bol wordt slavinkenmix 'pikant' gebruikt. Een kruidenmelange waarvan de...

Boerenbrok

Mild gekruid varkensgehakt waaraan eveneens gedroogde soepgroenten is toegevoegd. Het vlees is wat grover gemalen dan gebruikelijk....

Boeren kipfilet

De kipfilet wordt in langwerpige wat dikker repen gesneden en omwikkeld met enkele plakken mager rookspek, zuurkoolspek of zeeuwsspek. Het is...

Biefstuk rolletje

Dunne plakjes biefstuk worden uitgespreid op een vel inpakplastic en daarna bestrooid met kruiden en ingewreven met roomkaas. Daarna volgt nog...

Beef Wellington

Een magere en licht gekruide rundertartaar wordt omwikkeld met een plak bladerdeeg. De bovenkant wordt afgegarneerd met een toef kruidenboter...

Baconburger

Een zacht gekruid gehaktmengsel van overwegend varkensvlees waaraan voor wat meer 'bite' een beetje rundvlees is toegevoegd. Van het...

Asperge rolletjes

Mager half om half gehakt wordt gekruid met een speciale aspergemix van kruidenfirma Degens. Het gehakt wordt in een dunne plak uitgerold....

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl