De naam vlugklaar, "VeKa" zegt de slager, is de groepsnaam voor artikelen die snel te bereiden zijn en vervaardigd zijn van gehakte en/of gemalen grondstoffen waaraan kruiden en andere smaakmakers zijn toegevoegd. Het begrip is wat rekbaar omdat na het ontstaan van de allereerste 'veka' de slavink er tientallen varianten zijn bedacht. Veel slagers scharen hun vlees-specialiteiten die snel gaar, maar niet zijn gemalen ook onder deze groep. Mijn slager plaatst de laatste groep 'specials' zoals ze gewoonlijk door de slager worden genoemd voor de duidelijkheid op een aparte pagina. 

- Publicatiedatum: 7 March 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zigeuner gehaktschnitzel

Gehaktschnitzels worden vervaardigd van mager varkensgehakt waaraan voor een wat steviger beet een deel rundvlees is toegevoegd. De...

Voorgegaarde kalfsburger

Een kalfshamburger gemaakt van de magere snippers van zacht kalfsvlees. De kruiding is helemaal afgestemd op het vlees en is gluten- en...

Vlaamse vink

Een zacht gekruid staafje fijn gemalen varkensvlees dat is omwikkeld met ontbijtspek. Door deze buitenkant tevens in te wrijven met een pikante...

Varkens carré

Voor de smaak is aan de vulling van varkensgehakt wat rundergehakt toegevoegd. Daardoor wordt de beet wat steviger en de smaak wat voller. Het...

Tartaar / biefburger

Keimager gemalen rundvlees of gemalen biefstuk in het geval van de biefburger vormt de basis voor deze smakelijke schijf. Er mag beslist geen...

Spaanse burger

Voor deze hamburgervariant wordt uitsluitend rundvlees gebruikt. De smaak wordt bereikt door te kruiden met peper, nootmuskaat en gedroogde...

Slavlinder

Een lekkere variant op de slavink. De gehaktvulling bestaat uit varkens- en rundvlees en is omwikkeld met dunne plakjes vers mager spek. De...

Slavink

De slavink is het allereerste vlugklaarartikel dat ooit is bedacht. Het is een rolletje varkensgehakt waaraan voor de stevigheid soms een heel...

satéschnitzel

Voorgegaarde satéschnitzel van mager varkensvlees met een vulling van een zacht pittige satésaus.

Rundervink

Een mager en heel dun gesneden rosbieflapje vormt het omhulsel van een balletje gehakt. Afhankelijk van de slager kan het puur rundergehakt zijn...

Runder roomschijf

Puur fijn gemalen mager rundvlees wordt vermengd met gekruid paneermeel. De kruiding is lekker pittig maar niet te scherp. Wat precies is het...

Runder hawaïburger

De bewerking van deze schijf is vrijwel identiek aan de bovenstaande hawaïburger alleen bestaat de basis nu uit heel mager rundvlees. Omdat...

Rolladeschijf

Welbeschouwd is een rolladeschijf gemaakt van dezelfde stukken vlees als het nasivlees. Mager schoudervlees. Dit in tegenstelling tot wat de...

Peperburger

Puur fijn gemalen mager rundvlees wordt vermengd met gekruid paneermeel. De kruiding is lekker pittig maar niet te scherp. Wat precies is het...

Paashaas burger

Deze burger is gemaakt van keimager rundvlees dat is gemalen en op smaak gebracht met wat tomatenpuree, uipoeder en een kruidenmelange waaraan...

Paardenvink

Een keimager rosbieflapje vormt het omhulsel van een balletje gehakt. Afhankelijk van de slager kan het puur paardengehakt zijn of half om half...

Mini's

Op bijgaande foto  maak je kennis met verschillende mini's. Kleine vekaatjes die speciaal zijn gemaakt voor de fondue en de gourmet....

Lamsburger

Van de restjes en afsnijdsels van de duurdere stukken vlees blijven altijd allerlei snippers over. Deze worden gebruikt voor het maken van...

Krokante gehaktschnitzel

Gehaktschnitzels worden vervaardigd van mager varkensgehakt waaraan voor een wat steviger beet een deel rundvlees is toegevoegd. De...

Kipvink

Deze vink is te vergelijken met de gewone slavink. Alleen bestaat de vulling uit gekruid kippengehakt. In tegenstelling tot de varkensslavink...

Kalfsburger

In wezen is deze burger het zelfde als de gewone hamburger. Gewoonlijk worden zelfs dezelfde kruiden gebruikt. Pas daarbij op dat deze kruiden...

Kaasburger

Mooi zacht en mager gekruid rundergehakt wordt gevormd tot een dunne schijf die vervolgens dubbel wordt geslagen nadat er een stukje jonge kaas...

Javaanse kiprol

Staafje gemalen kippenvlees op smaak gebracht met Javaanse kruiden. Het product is gepaneerd en voorgebraden. Gegaard is het een smakelijk...

Jägerschnitzel

Deze voorgegaarde jagerschnitzel van eersteklas varkensvlees is rijk gevuld met een heerlijke saus volgens Duits recept op basis van groenten en...

Italiaanse cordonbleu

Een gepaneerde variant van de gehaktcordonbleu. Gemaakt van mager varkens- en soms wat rundergehakt en goed gevuld met salami en 48+ kaas. Het...

Hawaïschnitzel gepaneerd

De hawaïschnitzel is gemaakt van zacht en sappig varkensvlees en bevat binnenin het vlees een zoet fruitsaus. De saus wordt tijdens het...

Hawaïburger

Deze schijf van puur varkensgehakt wordt op smaak gebracht met kruiden en zout. Daarna worden balletjes van het deeg afgewogen die in een...

Hamburger

De hamburger is gekruid en gezouten en wordt vervaardigd van mager rundvlees. Niet van de biefstukdelen maar meer van de wat doorregen delen van...

Grillschijf

Het is een dunne plak varkensgehakt waaraan voor de stevigheid soms een heel klein beetje rundergehakt wordt toegevoegd. Het fijn gemalen gehakt...

Gelderse schijf

Een Gelderse schijf is eigenlijk een 'varkenshamburger'. Met dien verstande dat deze variant meestal gepaneerd wordt aangeboden. Het...

Gehakt cordonbleu

Een gehaktcordonbleu wordt in grove lijnen op dezelfde manier gemaakt als een Gelderse schijf. Het varkensvlees wordt, vermengd met kruiden en...

Filet cordonbleu

De lapjes varkensfilet worden wat geplet en vervolgens belegd met een plak Goudse kaas en een plak sappige ham. De filetlap wordt dubbelgeslagen...

Coteletto

Deze gepaneerde variant van de Gelderse schijf heeft een duidelijk heel andere smaak dan de Gelderse schijf ondanks het gegeven dat ook deze...

Cordonbleustick

Een gemarineerde gehaktstick van eersteklas varkens- en rundergehakt dat is vermengd met blokjes ham en kaas. De buitenzijde is gepaneerd. ...

Boomstammetje

Dit gehaktrolletje wordt gemaakt van varkensgehakt waaraan soms een beetje rundvlees is toegevoegd voor een wat steviger 'bite'. Het...

Boeren gehaktstaaf

Deze gehaktrol bestaat voor tweederde uit varkensvlees dat fijn is gemalen en op smaak is gebracht met specerijen en een groentemix van onder...

Boeren gehaktschnitzel

Gehaktschnitzels worden vervaardigd van mager varkensgehakt waaraan voor een wat steviger beet een deel rundvlees is toegevoegd. De...

Blinde vink

De vink is opgebouwd uit een heel mager lapje kalfsfricandeau of varkensschnitzel en gevuld met een lekker rolletje gekruid kalfs/varkensgehakt....

Barbecueburger van kip

Voor deze burger wordt eveneens goed gekruid kippengehakt gebruikt. Deze keer echter gepaneerd met een paneermeel waaraan onder andere gedroogde...

Barbecueburger

Vers gemalen gehakt dat bestaat uit varkens- en rundvlees wordt vermengd met een pittige hamburgermelange. Er wordt niet te lang gemengd...

Baconspekburger

Een vierkante burger van mager rund- en varkensvlees. De kruiding bestaat uit een speciale mix voor vlugklaarartikelen en baconkruiden. De...

Ajuinburger

ajuinburger Vers gemalen gehakt dat bestaat uit varkens- en rundvlees wordt vermengd met een kruiden en gevriesdroogde uisnippers....

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl