Een kippenham wordt gemaakt van stukjes mager kippenvlees. Evenals bij de kipfilet wordt de kwaliteit bepaald door de samenstelling van de grondstoffen. Hoe meer kipfilet hoe duurder het product. Het vlees worden gezouten en gekruid met kruiden naar de smaak van de producent. Vaak wordt kippenbouillon toegevoegd. Na stevig mengen waarbij de eiwitten worden losgeklopt ontstaat er tussen de onderlinge stukjes een stevige binding. Het deeg gaat vervolgens in een speciale hamvorm en wordt gegaard op 78°C. Nadat de ham is afgekoeld is het product prima snijdbaar. 

• Uitstekend als maaltijdcomponent, broodbeleg, in blokjes in bami of nasi.

Herkomstgegevens

Vleessoort kip
Land van herkomst Nederland en België
Producent  

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl