Men moet er zeker van kunnen zijn dat voedsel veilig is. Een betere bescherming van de consument is nodig, dit is aangetoond door fraudezaken met betrekking tot voedsel. Het Europees Parlement heeft nieuwe regels aangenomen om de officiële controles in de gehele voedselketen aan te scherpen. De gezondheid en het welzijn van dieren moet ook verbeterd worden met deze nieuwe regels.

Het voedsel van de Europese Unie behoort tot het veiligste in de wereld, omdat de regels voor voedselveiligheid tot de strengste ter wereld behoren. De geglobaliseerde markt en de lange productieketens leiden tot risico’s en kunnen fraude vergemakkelijken. Hierdoor moeten controles worden verbeterd.

De nieuwe wetgeving moet de traceerbaarheid van voedsel verbeteren, fraude bestrijden en het vertrouwen van de consument in de integriteit van de voedselketen herstellen. Het biedt een uitgebreider controlesysteem van de gehele voedselketen door middel van regelmatige controles in alle sectoren. Daarnaast moet de nieuwe wetgeving zorgen voor een snellere reactie in crisissituaties en geharmoniseerde straffen voor fraudeurs.

Bron: Europees Parlement
Foto: ©racorn/Shutterstock.com

- Publicatiedatum: 21 March 2017

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl